Započeo Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Slika topvijesti/2013/rujan/Policijska akademija/Mala.jpg

Na Policijskoj akademiji, u utorak, 3. rujna, održano je postrojavanje kojim su novi polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka započeli svoje obuku. 

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji, u utorak, 3. rujna, održano je postrojavanje kojim su novi polaznici  Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka započeli svoje obuku.

Dobrodošlicu novim polaznicima zaželio je i načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović:

„U ime Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, djelatnika Policijske akademije i moje osobno ime želim Vam srdačnu dobrodošlicu u Policijsku akademiju, vaš novi dom. Izuzetno me veseli i predstavlja mi zadovoljstvo vidjeti ispred sebe sjajne mlade ljude koji su kroz izuzetno zahtjevan selekcijski proces, kao najbolji od najboljih, izabrani za polaznike Policijske škole. Čeka Vas zahtjevan i težak posao, put neće biti lak, međutim uz vaše htijenje i trud, uz usmjeravanje i pomoć vaših nastavnika, odgajatelja i svih nas djelatnika Policijske akademije, uvjeren sam, rezultat neće izostati i vi ćete na ponos svoje obitelji, svih nas i svoje domovine postati hrvatski policajci."

Nakon postrojavanja i prigodnih govora, polaznici su se upoznali s voditeljima obrazovne nastave te započeli s nastavom i ostalim dnevnim zadacima.

Marjan Žuljević, načelnik Policijske škole Josipa Jovića istaknuo je kako je od više od sedam tisuća kandidata odabrano 325 najboljih. U svom obraćanju novim polaznicima pohvalio je njihov izbor da časno služe građanima Republike Hrvatske. Za vrijeme trajanja Programa, polaznici će odraditi i praktični dio u nekoj od policijskih postaja u Zagrebu, a sama obuka trajat će do sredine srpnja 2014. godine.

Policijska akademija je ustrojstvena jedinica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, osnovana sedamdesetih godina kao Obrazovni centar, specijalizirana ustanova u kojoj je organizirana i realizirana temeljna i specijalistička obuka policijskih kadeta, studenata, policijskih službenika i vježbenika.



Stranica