Započeo je Program osposobljavanja za mentore vježbenika srednje stručne spreme

Tečaj je održan 5.,6. i 7. srpnja 2022. u prostoru VIII. Policijske postaje Zagreb za policijske službenike PU zagrebačke

U periodu od 5.-7. srpnja 2022. za policijske službenike PU zagrebačke održan je tečaj Programa osposobljavanja za mentore vježbenika srednje stručne spreme.

Polaznicima se na otvaranju tečaja uvodno obratio Ilija Jakić voditelj Služba za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj, a trodnevnu interaktivnu nastavu su proveli policijski službenici Policijske akademije: Mladen Kovačević iz Policijske škole Josip Jović, Dubravka Labus iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju i Alma Boršić-Banak voditeljica tečaja iz Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbadon i Dramalj, sukladno Odluci Glavnog ravnatelja policije i Planu policijskog obrazovanja Policijske akademije.

Ilija Jakić voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj je istaknuo da ovaj Tečaj ima zadatke da se policijski službenici osposobe za samostalno obavljanje poslova mentora, primjenom znanja, sposobnosti i vještina usvojenih na ovom tečaju, razvija profesionalni stav i odgovornost mentora prema vježbeniku, unaprijedi rad mentora te razvije nove načine i metode u obuci vježbenika i poveže prethodna znanja stečena kroz školovanje u PŠ Josip Jović u cjelinu za kvalitetno, zakonito i stručno postupanje policijskih službenika u svakodnevnom radu i postupanju. 

Alma Boršić-Banak - voditeljica Tečaja je istaknula da se obuka nastavlja za ukupno 450 policijskih službenika – polaznika svih Policijskih uprava, a koji će nakon završetka programa postati mentori vježbenicima srednje stručne spreme i koji će svoje znanje i vještine prenijeti novim kolegama i voditi ih do polaganja državnog ispita i stjecanja ovlaštenja. Dakle, osim što će svojim primjerom, znanjem i iskustvom potvrditi vježbenicima njihovu odluku da postanu policajci, policijski službenici – mentori  tijekom ovog tečaja naučit će kako na najbolji način prenijeti to znanje na vježbenike u praksi.
 

Pisane vijesti