Započeo drugi modul u sklopu projekta „Partnership for education“

Slika topvijesti/2014/ozujak/PA_prevencija/pa_prevencija1.jpg

Na temu „Rukovođenje i strateška provedba na srednjoj rukovodnoj razini“, započeo je 10. ožujka na Policijskoj akademiji drugi modul Partnerstva za obuku, od ukupno

Foto: MUP

Na temu „Rukovođenje i strateška provedba na srednjoj rukovodnoj razini“, započeo je 10. ožujka na  Policijskoj akademiji drugi modul Partnerstva za obuku, od ukupno pet planiranih u 2014. godini.

Trideset policijskih službenika zemalja regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije) boravit će u Republici Hrvatskoj do 14. ožujka, a vrijedna znanja i iskustva na pomno odabrane teme podijelit će s njima predavači eksperti iz Republike Austrije, SAD-a i hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova.

„Svima je jasno da danas suvremeni kriminalitet funkcionira po pravilima koja se ne mogu rješavati samo iz svoje kuće. Problem je puno širi i jednostavno smo 'osuđeni' na međunarodnu suradnju. Jedini način uspješnog odgovora na te izazove je uvezani rad policija i usporedivih agencija u široj regiji“, rekao je načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović prilikom otvaranja drugog modula obuke, poželjevši ujedno dobrodošlicu kolegama iz susjednih zemalja. „Svi oni koji su učili kriminalistiku znaju da je kvalitetan rad baziran na sustavnosti, temeljitosti i dobrom planiranju koji omogućuju vođenje velikih sustava ali i upravljanje konkretnim slučajevima. Veseli me što ste ovdje među nama. Naravno, očekujemo interakciju, svi ste vi iskusni i sposobni profesionalci i kroz vaša iskustva zasigurno ćemo mi steći neke nove spoznaje. Vjerujem da ćemo se po završetku modula razići s novim kvalitetnim znanjima i novim prijateljstvima koja mogu biti važna za naš daljnji rad i funkcioniranje policija i agencija u regiji“, zaključio je.

Podsjetimo:

Projekt Partnerstvo za obuku (Partnership for Education) uspješno je proveden 2013. godine. Budući da je polučio veliki uspjeh u svim segmentima i pridonio učinkovitosti regionalne suradnje, posebice na operativnoj razini, nastavlja se s njegovom provedbom i u 2014. godini. Cilj ovog modula je da polaznici dobiju znanja o strateškom planiranju, upravljanju promjenama, vještinama rukovođenja, projektnom menadžmentu i upravljanju projektima, rješavanju profesionalnih situacija te da kroz konkretne primjere austrijskog i američkog koncepta operativne skupine, kompariraju navedeno sa svojim profesionalnim iskustvima. Partneri u nastavku projekta su: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj i ICITAP, te Savezno Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije.



Stranica