​Započeo 9. Ljetni kamp Zaklade policijske solidarnosti

U subotu, 22. lipnja, u MUP-ovo odmaralište u Valbandonu stiglo je 132 djece iz cijele Hrvatske 

U subotu, 22. lipnja, u MUP-ovo odmaralište u Valbandonu stiglo je 132 djece iz cijele Hrvatske koji i ove godine sudjeluju u Ljetnom kampu. Ljetovanje za djecu policijskih službenika početkom svakog ljeta organizira Zaklada policijske solidarnosti, a kamp traje do 30. lipnja za djecu od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.
 
Prvi dan protekao je u smještaju u sobe, upoznavanju i odabiru jedne od pet radionica: sportske, likovne, novinarske, parlaonice ili društvenih igara te testiranju plivanja.

U ljetnom kampu nije izostala ni duhovna skrb. Tako su sva zainteresirana djeca i odgajatelji danas, 23. lipnja u 11 sati u crkvi Kampa MUP-ova odmarališta blaženog Miroslava Bulešića bili na svetoj misi koju je predvodio kapelan Policijske uprave sisačko-moslavačke don Ivo Borić. Kapelan je djeci pokušao približiti Evanđelje na jednostavan način, a djeca su sudjelovala u misnim čitanjima i molitvi vjernika. 
 
Danas poslijepodne kreće škola plivanja koju vode djelatnici Specijalne jedinice policije Rijeka.
 
Za djecu je svakog dana organiziran program, koji osim kupanja i sunčanja obuhvaća i različite oblike igara, natjecanja, radionica, izlete i drugo. Za sportske (igre, natjecanja, školu plivanja, radionice) i druge slobodne aktivnosti brinu se animatori i odgajatelji, a organizirana je i medicinska skrb. 
Sve troškove ljetovanja snosi Zaklada policijske solidarnosti. Projekt se provodi od 2011. godine, a dosad je tako ljetovalo više od tisuću djece iz cijele Hrvatske. 
 
Zaklada policijske solidarnosti zahvaljuje svim donatorima koji su i ove godine uljepšali ljetovanje za sudionike kampa: Atlantic grupa, Podravka, Kraš, Ledo, Plodine, Agencija za komercijalnu djelatnost, Hrvatski nogometni savez i Centar za vozila Hrvatske.

Stranica