Započeli radovi za polaganje biste Josipu Joviću

Napravljeni su temelji i postolje za bistu Josipa Jovića kao trajni spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata

U srijedu, 16. listopada u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik ispred Policijske škole „Josip Jović“ započeli su radovi postavljanja temelja i postolja za bistu Josipa Jovića.
 
Uspješno je proveden pilot projekt „Domovinski rat-Josip Jović“ u školskoj godini 2022./2023., kako je pokazalo evaluacijsko izvješće Hrvatskog povijesnog muzeja. U narednoj školskoj godini 2023./2024. nastavljeno je s provedbom projekta koji je ušao i u školski kurikulum Policijske škole „Josip Jović“.
 
Cilj projekta je da polaznici, odnosno učenici nauče istinu o Domovinskom ratu iz perspektive sudionika te koja je bila uloga policije u Domovinskom ratu. U sklopu toga nastala je ideja o izradi i postavljanju biste Josipu Joviću, kao trajni spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata.
 
Na radovima za izradu postolja i polaganja vremenske kapsule prisustvovali su pomoćnik načelnika Policijske škole „Josip Jović“ Stipo Pavić, voditelj projekta Zdravko Valenta, policijski službenik Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije Armando Brajnović, predsjednik Udruge Tigrovi 90/91 Petar Bajan, tajnik Udruge Ivan Bošnjak, brigadni general u miru Zdravko Andabak, članovi Udruge Stanko Pločkinić, Ivica Štengl, voditelj likovnih i kreativnih radionica Tigrova Đuro Đurić i učenici Policijske škole „Josip Jović“. 
 
U vremensku kapsulu koja je položena u temelje stavljen je sadržaj od samog početka projekta, ugovora o donaciji biste i pisma namjere. 
 
Postavljanje postolja na kojem će biti bista Josipu Joviću predstavlja važan korak u očuvanju uspomene na poginulog Prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu.
  


Stranica