Započela obuka 18. generacije polaznika Policijske škole „Josip Jović“

Slika /02_vijesti/2022/10 mjesec/IMG_1385.jpeg

Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u Policijskoj školi „Josip Jović“  započeo je 17. listopada 2022.

Za mlade ljude koji su se tijekom natječajnog razdoblja prijavili kao kandidati za ovaj program i uspješno ispunili sve uvjete za upis u Policijsku školu, obrazovni proces započeo je u ponedjeljak 17. listopada prvim postrojavanjem na platou Policijske akademije i svečanim podizanjem zastave uz zvukove hrvatske himne. 

Programom srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka osigurati će se polaznicima stjecanje kompetencija za samostalno, odgovorno i zakonito obavljanje temeljnih poslova policijskog službenika u skladu sa pravilima struke i policijske etike, uz poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda građana i zaštitu drugih ustavom zaštićenih prava

Osim nastavnog procesa koji se provodi temeljem izvedbenog plana i programa za ovaj oblik obrazovanja, polaznice i polaznici moći će se uključiti u brojne izvannastavne, sportske, kulturne i humanitarne aktivnosti. Na taj će način, uz teorijske i praktične sadržaje obuke, razvijati socijalne vještine, afirmirati se kroz aktivno sudjelovanje u kreiranju pozitivnog okruženja, te jačati svijest o značaju interakcije s društvenom zajednicom. 

Načelnik Policijske akademije gospodin Josip Ćelić, voditelj Policijske škole gospodin Mario Bošnjak i svi djelatnici Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ polaznicama i polaznicima 18. generacije budućih policajaca i policajki žele dobrodošlicu, ugodan boravak u prostorima Policijske akademije, uspješno svladavanje nastavnog gradiva i drugih zadaća te da s ponosom nose policijsku odoru. 
  

Stranica