Započela izrada novog zajedničkog kurikuluma za obrazovanje policijskih službenika

Slika /02_vijesti/2023/9 mjesec/11.jpg

Stručnjaci iz četiri zemlje tijekom prvog online sastanka započeli rad na projektu FIRST-TAC u sklopu programa Erasmus+

Početkom ovog tjedna održana je prva aktivnost projekta Development of Joint Curriculum for First Responders on the Use of Force and First Aid Tactical Procedures (FIRST-TAC), koji Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ provodi sa svojim partnerima – Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova iz Mostara, Litavskom policijskom školom i Policijskom školom u Slupsku – u sklopu programa Erasmus+.

Sastanak je održan u dvije 90-minutne sesije, 25. i 26. rujna 2023., putem BigBlueButtona, a sudjelovali su stručnjaci u području uporabe sredstava prisile i taktičke medicine iz partnerskih institucija. Ispred Ministarstva unutarnjih poslova sudjelovali su Aleksandar Čubrilo iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju, kao koordinator izrade kurikuluma, Marijan Jantolek i Ivica Biletić iz Službe za policijski trening, Josip Anić iz Policijske uprave zagrebačke te Nino Blažević i Dubravko Žurga iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Stručnjaci iz partnerskih institucija imali su priliku iznijeti prijedloge tema i nastavnih strategija na temelju postojećih kurikuluma u svojim institucijama te ih usporediti i dogovoriti zajednički pristup. Nakon sastanka hrvatski je tim dogovorene smjernice za novi zajednički kurikulum – kompetencije, strukturu obuke, nastavnu strategiju i teme – strukturirao u dokument koji će biti podloga za daljnji razvoj kurikuluma.

Idući sastanak u sklopu projekta bit će 2. i 3. listopada 2023. godine, također putem BigBlueButtona.







 

Pisane vijesti