Započela edukacija o novom Zakonu o kaznenom postupku

Slika topvijesti/godina2010/ozujak/semina_zkp.jpg

Cilj je radionice dodatno educirati oko 300 stručnjaka iz sudstva, državnog odvjetništva, odvjetničke komore i policije, prvenstveno djelatnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta,


Foto: MUP
U organizaciji Pravosudne i Policijske akademije prošli je tjedan u Valbandonu kraj Pule održana prva od deset planiranih zajedničkih radionica o novom Zakonu o kaznenom postupku.

Stručno usavršavanje sudaca, državnih odvjetnika, policijskih službenika i odvjetnika provodi se uoči potpune primjene Zakona o kaznenom postupku (NN 152/08 i NN 79/09).

Cilj je radionice dodatno educirati oko 300 stručnjaka iz sudstva, državnog odvjetništva, odvjetničke komore i policije, prvenstveno djelatnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kako bi se spremno dočekala potpuna implementacija novog Zakona. Naime, 1. srpnja 2009. godine Zakon je stupio na snagu samo za kaznena djela iz nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a za sva ostala kaznena djela Zakon stupa na snagu 1. rujna 2011. godine.

Na radionicama se korištenjem audio-video tehničkih sredstava te primjenom novih procesnih odredbi simuliraju kriminalistička istraživanja, kazneni progon i redovni kazneni postupak.

Edukaciju su vodili pravni eksperti iz Državnog odvjetništva i Vrhovnog suda Republike Hrvatske.



Stranica