Započela dvodnevna regionalna radionica o prevenciji kriminaliteta

Slika topvijesti/2013/prevencija1.jpg

Na Policijskoj akademiji danas je u sklopu IPA 2008 Twining light projekta „Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta“ započela prva regionalna dvodnevna radionica čija je svrha unaprjeđenje prevencije kriminaliteta u RH

 Foto: MUP

U prostorijama Srednje policijske škole na Policijskoj akademiji danas je u sklopu IPA 2008 Twining light projekta „Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta“ započela prva regionalna dvodnevna radionica čija je svrha unaprjeđenje prevencije kriminaliteta u RH te razmjena iskustava na tom području. Budući da je ovaj projekt od posebnog interesa za stručnjake koji se bave prevencijom kažnjivih djela, polaznici seminara su  policijski službenici za prevenciju, kontakt policajci te kriminalistički policijski službenici iz regionalnih PU-a. Iste regionalne radionice odnosno seminari će se održati i u Osijeku, Splitu i Puli.

Inače, cilj ovog projekta, koji je započeo u lipnju 2012. godine, a trajati će osam mjeseci,  je jačanje razine prevencije kriminaliteta u RH u skladu s relevantnim europskim politikama te dobrom praksom zemalja članica EU. Ovaj projekt vrijednosti 200.000 eura,  provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Baden- Wurttemberg, Savezne Republike Njemačke u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH. Svrha projekta je jačanje kapaciteta hrvatske policije u području prevencije kriminaliteta kroz izradu priručnika za postupanje po prevenciji kriminaliteta, izradu edukacijskih programa za policijske službenike, pripremu prijedloga curriculuma prevencije kriminaliteta za Policijsku akademiju te provedbu aktivnosti ciljanih edukacija.



Stranica