Započela druga sesija radionica za predavače dopunskog stručnog usavršavanja za rad na sustavu e-obrazovanja

Na prvoj radionici, 9. veljače 2022. u PU splitsko-dalmatinskoj, 21 predavač dopunskog stručnog osposobljavanja imao je priliku usavršiti svoja znanja i vještine u oblikovanju materijala za kolegije na sustavu e-obrazovanja

Od 9. do 22. veljače 2022. godine održat će se 10 radionica za policijske službenike predavače dopunskog stručnog osposobljavanja iz 16 policijskih uprava radi jačanja njihovih kompetencija vezanih za primjenu sustava e-obrazovanja u nastavi, što će omogućiti novi pristup cjeloživotnom obrazovanju i kontinuiranom profesionalnom razvoju policijskih službenika te istovremeno pridonijeti financijskoj uštedi u provođenju dopunskog stručnog usavršavanja.

Polaznicima radionice u PU splitsko-dalmatinskoj uvodno se ispred Policijske akademije obratio voditelj programa dopunskog stručnog usavršavanja Ante Markić. Nakon uvodnog pozdrava upoznao je sudionike s novom metodologijom, naglasivši prednosti učenja putem sustava e-obrazovanja i najavivši aktivnosti planirane za radionicu. Edukaciji je kao tehnička potpora i predavač prisustvovala policijska službenica Natalija Jovan.

Sudionici jednodnevne radionice kroz praktične vježbe unapređivali su svoje vještine korištenja programa PowerPoint za izradu prezentacija te sustava e-obrazovanja. Prezentirana im je mogućnost korištenja sustava i aktivnosti koje se očekuju od njih na kolegiju DSU-a koji će koristiti u budućnosti kod edukacije policijskih službenika svojih policijskih uprava.

Modernizacija je započela u lipnju 2021. godine a implementiranjem sustava e-obrazovanja te korištenjem njegovih prednosti u educiranju policijskih službenika ujednačit će se provedba dopunskog stručnog usavršavanja po policijskim upravama, kroz provedbu odgovarajućih nastavnih modula a sukladno potrebama policijskih službenika na terenu.

Pisane vijesti