Zaklada policijske solidarnosti ponovno u akciji

Slika topvijesti/2014/veljaca/zaklada_000.jpg

Zaklada policijske solidarnosti u srijedu, 5. veljače, darovala je knjige Osnovnoj školi „Dragutina Lermana“ u Brestovcu. U ime Zaklade policijske solidarnosti, uručenju su prisustvovali Dubravko Novak, upravitelj Zaklade i voditelj projekta na Policijskoj akademiji, te Mirjana Abramović, policijska službenica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost na Policijskoj akademiji.

Foto: PU požeško-slavonska

Zaklada policijske solidarnosti u srijedu, 5. veljače, darovala je knjige Osnovnoj školi „Dragutina Lermana“ u Brestovcu. Knjige je predsjedniku školskog odbora Albinku Bagariću i školskoj knjižničarki Ivani Obradović-Trupinić uručio zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Drago Plešić.

U ime Zaklade policijske solidarnosti, uručenju su prisustvovali Dubravko Novak, upravitelj Zaklade i voditelj projekta na Policijskoj akademiji, te Mirjana Abramović, policijska službenica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost na Policijskoj akademiji.

Osnovnoj školi „Dragutina Lermana“ u Brestovcu darovano je 180, a Područnoj školi u Pavlovcima 60 knjiga, te komplet knjižica (60 knjižica) za pedagoga škole, odnosno roditelje, vezano uz potrebe u edukaciji djece. Ravnatelj škole Ante Majnarić zahvalio je na darovanim knjigama i naglasio kako su akcije poput ove za svaku pohvalu.

Zaklada policijske solidarnosti u suradnji s PU požeško-slavonskom te drugim policijskim upravama, odnosno ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, nastavit će provoditi Akciju „Knjigama do osmijeha“ te poticati djecu i mlade na druženje uz knjigu i osmijeh.

Akcijom „Knjigama do osmijeha”, Zaklada policijske solidarnosti želi promicati čitanje među djecom i mladima, knjigu kao izvor znanja te poticati i njegovati pozitivne vrijednosti i usvajanja novih znanja. Jedan od ciljeva ove akcije je razvijanje  navika korištenja knjižnice i njezinih sadržaja kroz cijeli život, potičući pri tome u djece naviku i užitak u čitanju, kao i osiguranje osnovnih uvjeta za cjeloživotno učenje. Akciju „Knjigama do osmijeha“ Zaklada policijske solidarnosti uspješno provodi od 2011. godine, poklanjajući knjige i slikovnice vrtićima, školama, dječjim odjelima bolnica, sigurnim kućama i drugim ustanovama koje skrbe o djeci na području cijele Hrvatske. Do sada je darovano nekoliko tisuća knjiga koje su zasigurno razveselile velik broj djece, a pokazala se iznimno uspješnom u smislu povećanja interesa djece, mladih i  roditelja za knjigu kao istinski izvor znanja.



Stranica