Zaklada policijske solidarnosti pomaže kolegama u potrebi

Zaklada policijske solidarnosti pomogla policijskom službeniku PU karlovačke i njegovoj obitelji kupnjom medicinskih pomagala

Nesvjesni problema drugih puno puta pomislimo i smatramo da su naši problemi najveći i nerješivi, ali kada postoji mogućnost da se oslonimo na nečiju pomoć, bez obzira radi li se o financijskoj pomoći, toploj riječi ili nekom drugom načinu pomoći, neizmjerno smo sretni da je netko prepoznao težinu našeg problema.

Kako bi pomogli kolegi Antunu Biličiću i njegovoj obitelji, čiji sin boluje od cerebralne paralize i tetrapareze te je 100% invalid, u potpunosti ovisan o tuđoj pomoći, a kretanje mu je moguće samo u invalidskim kolicima, Zaklada policijske solidarnosti donijela je odluku za financijsku pomoć pri kupovini medicinskih pomagala. Naime, sredstvima iz Zaklade kupljen je krevet za njegu, antidekubitalni madrac i trapez za krevet.
 
Medicinska pomagala policijskom službeniku Antunu Biličiću uručili su upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, potpredsjednica Upravnog odbora Helena Biočić i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.    
 
Suosjećajući s obitelji Biličić, a s ciljem humanitarnog djelovanja i potpore policijskom službeniku ovo nije prvi puta kako je Zaklada policijske solidarnosti financijski pomogla djelatniku u osiguravanju boljih uvjeta života i prilagodbe stambenog prostora za njegovog bolesnog sina, već je to učinila nekoliko puta. Na sveukupnoj pomoći koja mu je pružena kolega Biličić izrazio je zahvalu Zakladi policijske solidarnost.

Tako je i ovog puta Zaklada policijske solidarnosti pokazala značaj i ispunila smisao svoga postojanja u kojem policijski službenici pomažu jedni drugima pri rješavanju barem jednog dijela problema koje imaju oni i njihove obitelji.

Podsjetimo, Zaklada policijske solidarnosti djeluje od 5. svibnja 2006. godine i u fond Zaklade policijski službenici sukladno svojim mogućnostima izdvajaju novčana sredstva, a iz tog fonda pruža se financijska pomoć za liječenje teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika kao i onima u potrebi unutar sustava MUP-a. Samo tijekom ove godine iz sredstava Zaklade policijske solidarnosti isplaćeno je oko milijun kuna pomoći policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji.   

Neizmjerno smo zahvalni i veseli nas što je pomoć dodijeljena našem policijskom službeniku, jer upravo Policijska uprava karlovačka participira s gotovo sto postotnim članstvom policijskih službenika u Zakladi.

Stranica