Zaklada policijske solidarnosti pomaže kolegama kupnjom ortopedskih pomagala

Zaklada policijske solidarnosti pomogla je policijskom službeniku PU bjelovarsko-bilogorske i njegovoj obitelji

„Zrno do zrna pogača, kamen do kamena palača“ ovom narodnom poslovicom bi se mogla opisati svrha i rad Zaklade policijske solidarnosti. Uz manja financijska odricanja djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova u konačnici se mogu realizirati važna, velika i nadasve humanitarna djela, svim članovima na ponos. Tako je i ovog puta Zaklada policijske solidarnosti pokazala značaj i ispunila smisao svoga postojanja u kojem policijski službenici pomažu jedni drugima.

Kako bi pomogli kolegi Alenu Pećaru i njegovoj obitelji, čija kćerka je 100-postotni invalid, u potpunosti ovisna o tuđoj pomoći i njezi, Zaklada policijske solidarnosti na svojoj 101. sjednici donijela je odluku za financijsku pomoć pri kupovini ortopedskih pomagala. Naime, sredstvima iz Zaklade kupljen je lifter, ortopedsko pomagalo kojim će 10-godišnjoj djevojčici biti olakšano podizanje iz kreveta, kolica kao i iz hranilice.   

Ovo ortopedsko pomagalo policijskom službeniku Alenu Pećaru uručili su danas, 6. studenog, upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, zamjenica predsjednika Upravnog odbora Helena Biočić, načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić i tajnica Zaklade Marija Šikić.     
 
Suosjećajući s obitelji Pećar, a s ciljem humanitarnog djelovanja i neophodne potpore ovo nije prvi puta kako je Zaklada policijske solidarnosti financijski pomogla kolegi u osiguravanju boljih uvjeta života i liječenju njegove bolesne kćerke, već je to učinila nekoliko puta. Na sveukupnoj pomoći koja mu je pružena kolega Pećar izrazio je veliku zahvalu Zakladi policijske solidarnost koja je i ovog puta prepoznala potrebu pri rješavanju barem jednog dijela problema koje imaju on i njegova obitelj.

Podsjetimo, Zaklada policijske solidarnosti osnovana je 11. listopada 2005. godine, a s radom je započela 5. svibnja 2006. godine. Njena svrha je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog položaja kao i onima u potrebi unutar sustava MUP-a. Od osnutka Zaklade do danas isplaćeno je više od 18 milijuna kuna pomoći policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji. Prije nekoliko mjeseci Zaklada je kupnjom medicinskih pomagala pomogla i policijskom službeniku PU karlovačke.

- Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska participira s oko 72-postotnim članstva policijskih službenika u Zakladi. Zahvalni smo i veseli nas što je pomoć dodijeljena našem policijskom službeniku - istaknuo je načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić.

Stranica