Zaklada i Grad Poreč riješavaju stambeno zbrinjavanje policijskih službenika

Grad Poreč i Zaklada policijske solidarnosti započeli su aktivno raditi na rješavanju stambenog zbrinjavanja policijskih službenika

Kako bi se poboljšao položaj policijskih službenika i pokušao riješiti problem njihovog stambenog zbrinjavanja, predstavnici Zaklade policijske solidarnosti posjetili su u petak 23. kolovoza Policijsku postaju Poreč-Parenzo, a potom su održali i sastanak s  gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i njegovim zamjenikom Eliom Štifanićem.

Upravitelj zaklade Dubravko Novak i potpredsjednica Upravnog odbora zaklade Helena Biočić susreli su se u policijskoj postaji s načelnikom Policijske uprave istarske Božom Kirinom, načelnikom Policijske postaje Poreč-Parenzo Davorom Švendom i policijskim službenicima koji pokušavaju riješiti svoje stambeno pitanje na porečkom području. Policijski službenici iznijeli su svoje egzistencijalne probleme koji im otežavaju svakodnevni život, a predstavnici zaklade, koja je osnovana upravo radi pružanja različitih oblika pomoći policijskim službenicima, pristali su se aktivno uključiti i pomoći im pri rješavanju problema stambenog zbrinjavanja.

Naime, kao jedno od vodećih turističkih središta u Hrvatskoj, Grad Poreč prepoznao je važnost sigurnosti u turizmu, a samim time i važnost ulaganja u one koji su zaduženi za održavanje povoljnog stanja sigurnosti. Upravo zato, kako bi se u Poreču osigurao dovoljan broj policijskih službenika i kako bi Poreč zadržao imidž sigurne destinacije za odmor, Grad je spreman iznaći rješenje za rješavanje problema stambenog zbrinjavanja policijskih službenika pa se tako razgovaralo o mogućnosti  ustupanja gradskog zemljišta za izgradnju stanova za deficitarna zanimanja, izgradnji prilaznih prometnica i prateće infrastrukture, oslobađanju komunalnih doprinosa i drugim vrstama pomoći prilikom izgradnje stanova za policijske službenike. Time bi se dugoročno riješio stambeni problem policajaca koji dolaze u Istru iz drugih dijelova Hrvatske na obostrano zadovoljstvo Grada i Policijske uprave istarske,  a ujedno bi se dobili zadovoljniji policijski službenici, neopterećeni egzistencijalnim problemima. Zahvaljujući razumijevanju porečkih gradskih vlasti i njihovoj volji za pomaganjem policiji, Zaklada policijske solidarnosti već ovih dana inicirat će i službeno pokretanja rješavanje problema stambenog zbrinjavanja policijskih službenika u Poreču.  
 
Zaklada policijske solidarnosti započela je sa svojim radom 2006. godine, a osnovana je s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima. Iako ima i druge izvore prihoda, većina sredstava zaklade su dobrovoljni prilozi policijskih službenika, koji se odbijaju od njihove mjesečne plaće u iznosu koji oni sami odrede. Danas Zaklada policijske solidarnosti ima oko 13 tisuća članova, što znači da oko 67 posto policijskih službenika u Hrvatskoj odvaja od svoje plaće kako bi pomoglo kolegama u nevolji. Osim što pruža pomoć prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika, Zaklada policijske solidarnosti pruža pomoć i pri rješavanju stambenog pitanja, školovanja djece te socijalnom i zdravstvenom zbrinjavanju, pruža financijsku pomoć članovima obitelji poginulih policijskih službenika, pruža materijalnu i zdravstvenu pomoć nezaposlenim roditeljima kojima je poginuli policijski službenik bio jedini skrbnik, pruža financijsku pomoć za liječenje teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove obitelji te pomaže pri materijalnom zbrinjavanju teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika.

Stranica