Zajednička akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Zaklada Ana Rukavina dogovorili su suradnju koja uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju od strane djelatnika MUP-a RH, a koje imaju za cilj pomoć oboljelima od leukemije i limfoma...

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Zaklada Ana Rukavina dogovorili su suradnju koja uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju od strane djelatnika MUP-a RH, a koje imaju za cilj pomoć oboljelima od leukemije i limfoma.

Prva takva akcija provest će se među pripadnicima Specijalne policije (ATJ Lučko i SJP Zagreb) i Interventne policije sutra, 25. svibnja 2007. godine u prostorijama SJP Zagreb na Policijskoj akademiji, s početkom u 9 sati.

Pripadnicima Specijalne i Interventne policije u ovoj hvale vrijednoj akciji pridružit će se predstavnici Kabineta ministra i Ravnateljstva policije MUP-a RH.

U 10 sati održat će se konferencija za novinare, kojoj će, kako se očekuje, uz visoke predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova RH, nazočiti Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade i doc.dr.sc. Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Sukladno dogovorenoj suradnji, nakon ove akcije uslijedit će akcije po svim Policijskim upravama i postajama na teritoriju Republike Hrvatske a planira se i organiziranje velike zajedničke akcije na Dan policije 29. rujna na Jarunu.

Dobrovoljnim davanjem krvi ulazi se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži ima za cilj omogućiti pronalazak dobrovoljnih darivatelja izvan kruga obitelji oboljelima od leukemije i limfoma. Širenjem Registra povećava se mogućnost izliječenja bolesnika s leukemijom. To znači da, jednom kad ste ušli u registar, postali ste potencijalni donor koštane srži, a time i potencijalni spasitelj tuđeg života.
 
 


Stranica