Zagrebački vatrogasci održali vježbu gašenja požara polaznicima Policijske škole

Posebno je bila atraktivna vježba u kojoj su polaznice i polaznici odradili vježbu gašenja početnog požara 

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb proteklog su vikenda, 2. srpnja na Policijskoj akademiji održali prezentaciju uloge vatrogastva u sustavu Civilne zaštite, vozila i tehnike koju koriste. Izveli su i vježbu gašenja početnog požara s aparatima za početno gašenje. Vatrogasci koje smatramo našom "bratskom" žurnom službom prezentirali su svoj rad na šest radnih točaka na prometnom poligonu Policijske akademije.
 
Polaznice i polaznici 17. naraštaja, njih oko 240, pratili su vježbe podijeljeni u manje skupine radi kvalitetnijeg i lakšeg praćenja prezentacija. Sve radne točke su bile zanimljive i atraktivne, čemu su naravno pridonijeli i pripadnici JVP Zagreb, koji su svojim stručnim izlaganjima održavali visoku razinu pažnje polaznica i polaznika. Ipak, posebno je bila atraktivna radna točka na kojoj su sve polaznice i polaznici odradili vježbu gašenja početnog požara s aparatima za početno gašenje. Ova vježba je posebno važna jer se polaznice i polaznici, budući policijski službenici, mogu naći u situaciji da sami ugase početni požar u nekom objektu i prostoru, pa će to znati učiniti pravilno i sigurno.
 
Koliko je ova prezentacija bila atraktivna i zanimljiva polaznicama i polaznicima, govori i to da je vježba produžena. Na kraju prezentacije i pripadnici JVP Zagreb su sami izrazili zadovoljstvo što su imali priliku prezentirati svoj rad budućim policijskim službenicima. Sljedeća slična prezentacija održat će se već ove subote 9. srpnja, na kojoj će svoj rad prezentirati pripadnici zagrebačke Hrvatske gorske službe spašavanja.

Stranica