Za nastavnike Policijske škole „Josip Jović“ održana edukacija o modularnom strukovnom kurikulumu

Modularni pristup izradi kurikuluma podržava učenje koje se temelji na radu te povezuje svijet rada s procesom učenja, a konačan je ishod učenja stjecanje kompetencija za obavljanje poslova u okviru struke

Za nastavnike Policijske škole edukaciju o izradi modularnog strukovnog kurikuluma održala je pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba, gospođa Vesna Anđelić. 

Tijekom tri termina edukacije gospođa Anđelić je najprije 12. listopada održala prezentaciju kojom je pojasnila  povezanost i ishodište za izradu strukovnog kurikuluma. Temeljem standarda zanimanja i standarda kvalifikacije te sukladno Zakonu o strukovnom obrazovanju i Nacionalnom kurikulumu za strukovno obrazovanje izrađuju se pripadajući sektorski, a zatim strukovni kurikulum koji su podloga za izradu kurikuluma ustanove za strukovno obrazovanje.

Slijedile su praktične radionice  za nastavnike održane 3. i 4. studenoga, na kojima su se razmatrale mogućnosti modularnog pristupa izradi kurikuluma. Gospođa Anđelić istaknula je kako modularni pristup izradi kurikuluma podržava učenje koje se temelji na radu te povezuje svijet rada s procesom učenja, a konačan je ishod učenja stjecanje kompetencija za obavljanje poslova u okviru struke. 

Logični slijed modula koji se nadograđuju jedan na drugoga važan je za povezivanje ishoda različitih nastavnih predmeta u jednu smislenu cjelinu, što zahtjeva stalnu interakciju i suradnju nastavnika u izvođenju nastavnih programa.

Pomoćnica voditelja Policijske škole gospođa Irena Jurišić zahvalila je gospođi Anđelić za održanu edukaciju i podršku u izradi strukovnog kurikuluma Policijske škole. 
 
 

Stranica