XII. susret policijskih studenata u Španjolskoj

Svrha susreta policijskih studenata je bila prezentacija i upoznavanje različitih modela obrazovanja na policijskim akademijama 

Studenti Veleučilišta sudjelovali su od 23. do 27. listopada 2023. na XII. susretu policijskih studenata na Nacionalnoj policijskoj akademiji u Španjolskoj (Escuela Nacional de Policía in Ávila).

Svrha susreta je bila prezentacija i upoznavanje različitih modela obrazovanja na policijskim akademijama iz ukupno 10 država Europske unije, kao i poticanje mladih policijskih službenika na korištenje i usavršavanje stranih jezika radi razmjene iskustva i savladavanja lingvističkih barijera.

Tijekom seminarskog tjedna studenti su obišli španjolsku akademiju te posjetili Muzej Španjolske nacionalne policije. Održana su brojna predavanja među kojima su zanimljivija bila: „International Cooperation Unit presentation“, „Cybercrime presentation“, „Jihadist terorism“, „Police first aid in water“, „Class od shooting practice (Shooting simulator)“ i „Police weapons and the Spanish National Shooting Plan“.

Četvrti dan međunarodnog susreta, hrvatski studenti su predstavili model studiranja na našem Veleučilištu uz opis sadržaja studija, strukture programa i tema vezanih za razne vrste policijskih poslova. Sudjelovanje u navedenoj međunarodnoj aktivnosti je od velike važnosti u kontekstu internacionalizacije rada Veleučilišta i prilika studentima i mladim policijskim službenicima u razmjeni iskustava u radu.

Međunarodna suradnja daje priliku eventualne buduće suradnje, a na kraju i eventualno uvažavanje modela rada neke druge europske policije.

Pisane vijesti