Wings for life world run virtualna utrka održana u Policijskoj akademiji

Stotinu polaznica i polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i policijski službenici trčali su u nedjelju 8. svibnja u humanitarnoj utrci „Wings  For Life World Run“

Stotinu polaznica i polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i policijski službenici trčali su u nedjelju 8. svibnja za one koji ne mogu u humanitarnoj utrci „Wings For Life World Run“.

Sudjelovanjem u ovoj utrci polaznice i polaznici 17. generacije programa prekvalifikacije za zanimanje policajac ušli su u povijest ovog globalnog humanitarnog događaja i nastavili tradiciju tima MUP RH – POLICIJSKA AKADEMIJA koji trči od prve utrke održane u Hrvatskoj još 2014. godine u Zadru.

Prepoznavši doprinos sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima u razvijanju socijalnih vještina, empatije i potrebe pomaganja građanima za buduće policijske službenike, Ministarstvo unutarnjih poslova pokrilo je troškove sudjelovanja u ovogodišnjoj utrci putem aplikacije za 100 polaznika Policijske škole „Josip Jović“.

Trčalo se pješačkim stazama u okolici Policijske akademije, a najuporniji se nisu zaustavljali niti nakon nekoliko krugova. Unatoč problemima u mjerenju pretrčane udaljenosti putem aplikacije neki od najuspješnijih trkača prešli su i preko 22 kilometra. Uz podršku kolegica i kolega navijača tijekom čitave utrke motivacije nije nedostajalo.
 
U ovoj utrci kilometri i vrijeme manje su važni od samoga sudjelovanja – najvažnije je zajedništvo i doprinos humanitarnom cilju prikupljanja sredstava za izlječenje ozljeda leđne moždine, koji je ujedinio trkače iz cijeloga svijeta.

U organizaciji i provođenju mjera sigurnosti tijekom odvijanja utrke sudjelovali su polaznici Policijske škole koji su tom prilikom iskusili zahtjevnost rada na terenu i uz maksimalnu odgovornost izvrsno odradili sve zadaće.

Zahvaljujemo i čestitamo svim članovima tima MUP RH – POLICIJSKA AKADEMIJA na još jednoj utrci u nizu koji će se zasigurno nastaviti slijedeće godine.
 

Pisane vijesti