Vozači „presretača“ i motocikla vježbali brzu i sigurnu vožnju

Slika topvijesti/godina_2009/srpanj_09/novi_marof_mala.jpg
Na Karting centru "Novi Marof " u Novom Marofu od 30. lipnja do 2. srpnja održana je trening-škola brze i sigurne vožnje za policijske službenike motocikliste i vozače, tzv. „presretača“. Trening se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela, koji su vodili vrhunski treneri vožnje i bivši sportski vozači iz zagrebačke tvrtke Đuro sport d.o.o. Vozačka znanja i vještine na pisti pokazalo je 68 policijskih službenika iz 20 policijskih uprava Mobilne jedinice prometne policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti. Svi vozači trening-školu uspješno su završili.

Cilj i svrha treninga škole brze i sigurne vožnje bila je naučiti kako upravljati i vladati vozilom pri velikim brzinama i ekstremnim situacijama praćenja i presretanja vozila.
Trening u Novom Marofu dio je projekta poboljšanja vozačkih sposobnosti i stjecanja potrebnih iskustava u nepredviđenim i iznenadnim situacijama određenom broju policijskih službenika, koje je pokrenulo Ravnateljstvo policije.

Koordinatori treninga bili su predstavnici Uprave policije, odnosno, Odjela za sigurnost cestovnog prometa i Policijske akademije, odnosno, Odjela za stručno usavršavanje. Ovaj trening nastavak je prethodnih dvaju treninga koji su održani na riječkom "Grobniku" i zagrebačkom „AMC centru za sigurnu vožnju- Mičevec“. 


Stranica