Vojni biskup msgr. Jure Bogdan posjetio Policijsku akademiju

U sklopu posjeta monsinjor Bogdan obišao je program Dana otvorenih vrata Policijske akademije

U sklopu Dana otvorenih vrata Policijsku akademiju danas 10. lipnja posjetio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, u pratnji biskupskog vikara za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH, fra Frane Musića te voditelja Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Marija Dokmanića.

Monsinjor Bogdan u službi je vojnog biskupa od 2016. godine, što uključuje i pastoral Ministarstva unutarnjih poslova i Redarstvenih službi Republike Hrvatske. U sklopu suradnje s Vojnim ordinarijatom, zaposlenici Policijske akademije i Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini redovito se uključuju u hodočašća na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, kao i duhovne vježbe i bračne susrete te obilježavanje kalendara nacionalnih i vjerskih blagdana te poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih redarstvenika i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Tijekom posjeta msgr. Bogdan sastao se s načelnikom Policijske akademije Josipom Ćelićem, koji mu je tom prigodom zahvalio na dosadašnjoj suradnji, naglasivši važnost duhovne skrbi za policijske službenike i druge zaposlenike MUP-a. Sastanak je također bio prigoda za razmatranje planova za budućnost te mogućnosti drugih vidova suradnje Policijske akademije i Vojnog ordinarijata.

Nakon sastanka monsinjor Bogdan sa svojom pratnjom i načelnikom Ćelićem obišao je program koji su u sklopu Dana otvorenih vrata priredile ustrojstvene jedinice Policijske akademije te Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini

Stranica