Vodičima službenih pasa dodijeljene licence za rad

Slika topvijesti/studeni/psiweb.jpg

Jučer, 15. studenoga, na Policijskoj akademiji, po završetku Tečaja za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, dodijeljene su licence za rad 12-orici vodiča službenih pasa.

Jučer, 15. studenoga, na Policijskoj akademiji, po završetku Tečaja  za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, dodijeljene su licence za rad 12-orici vodiča službenih pasa. Dodjeli su nazočili zamjenik načelnika Policijske Akademije Josip Šešet, pomoćnik načelnika Uprave za granicu Stipica Kuna te načelnik Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Branislav Bole.

Šešet je tom prigodom čestitao vodičima na dobivenoj licenci i na visokom uspjehu koji su ostvarili tijekom tečaja te im poželio puno uspjeha u radu. Načelnik Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Branislav Bole izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima tijekom tečaja, te istaknuo kako prosječna ocjena svih polaznika iznosi 4,5. Ujedno je naglasio kako je ovo jedna od najboljih generacija polaznika tečaja do sada.

Načelnik Bole je istaknuo i važnost povjerenja između psa i njegova vodiča te poručio: "Vi morate vjerovati Vašem psu bez obzira na okolnosti koje mogu biti vrlo teške. Čak i onda kada doše do krajnje situacije, a to je rezanje nekih dijelova ili čak cijelog automobila kojeg je pas pretražio i utvrdio da je na određenom mjestu nešto skriveno, a ne može se utvrditi i dohvatiti klasičnim načinom, i tada mu morate vjerovati".

Pomoćnik Kuna rekao je, uz čestitke polaznicima na izvanrednim rezultatima, kako su dobitnici licenci mjerilo dosezanja standarda Europske unije, jer oni, osposobljeni potrebnim vještinama, često moraju biti na raspolaganju 24 sata. Također je naglasio kako i dalje treba raditi na transparentnosti, visokoj razini profesionalnosti i dobrom načinu rada, zbog čega u konačnici neće izostati niti dobri  rezultati.

Dobitnici licenci su:  Bojan Grabas, Miro Marijanović, Kristijan Orešković, Miroslav Mikačić, Ivica Prgomet, Dražen Škrabo, Ivica Tolić, Ivica Suton, Josip Ivanišić, Željko Rački, Anđelo Dražina i Vlado Šimunić.




 

 


Stranica