Vježba policijskih službenika protueksplozijske zaštite

Slika topvijesti/sijecanj08/cerovac,mala.jpg

U ponedjeljak, 21. siječnja, na vojnom poligonu „Cerovac“ kod Karlovca održana je praktična vježba s eksplozivnim sredstvima u sklopu Twinning Light projekta stručnog osposobljavanja službenika protueksplozijske zaštite MUP-a.

U ponedjeljak, 21. siječnja, na vojnom poligonu „Cerovac“ kod Karlovca održana je praktična vježba s eksplozivnim sredstvima u sklopu Twinning Light projekta stručnog osposobljavanja službenika protueksplozijske zaštite MUP-a. Na ovoj vježbi, francuski stručnjaci su polaznike tečaja na praktičan način upoznali sa standardnim procedurama postupanja vezanim uz improvizirane eksplozivne naprave  kakve se primjenjuju u zemljama EU.

Inače, Twinning Light projekt, punog naziva „Osposobljavanje policijskih službenika protueksplozijske zaštite na području istrage bombaških incidenata i tehnike i taktike postupanja s eksplozivnim sredstvima“ započeo je u listopadu prošle, a provodit će se do lipnja ove godine. U sklopu projekta predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Francuske održavaju tečajeve stručnog osposobljavanja svojih kolega iz protueksplozijske zaštite MUP-a RH.

Jučerašnja vježba sastavni je dio 3. Tečaja stručnog osposobljavanja, koji se održava već treći tjedan. Prethodna dva tjedna službenici protueksplozijske zaštite bili su sudionici teorijskog dijela na Policijskoj akademiji, dok je posljednji, treći tjedan predviđen za praktični dio nastave, koja se, između ostaloga, održava i na vojnom poligonu „Cerovac“. Tečaj završava u petak, 25. siječnja.



Stranica