Visoka policijska škola ugostila Sekciju za kliničku psihologiju

Na Visokoj policijskoj školi održana Sekcija kliničke psihologije „Proaktivni pristup mentalnom zdravlju hrvatskih policajaca“

Centar za mentalno zdravlje Visoke policijske škole u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom prošlog je tjedna organizirao tradicionalni sastanak Sekcije za kliničku psihologiju.

Hrvatsko psihološko društvo kao krovna psihološka organizacija hrvatskih psihologa na ovaj način posvetilo je pažnju rezultatima i postignućima Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole kao i značajnim promjenama u pogledu psihološke struke koje je Centar donio u Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na sastanku su predavanja održali dr. sc Ivana Glavina Jelaš, voditeljica Centra i doktorand Jurica Pačelat. Predavači su kroz izlaganja prikazali mnogobrojne rezultate koje je Centar u posljednjih nekoliko godina ostvario u sve tri domene svoga rada – znanstveno-istraživačkom radu, edukaciji i pružanju psihološke pomoći. Nakon predavanja sudionicima je prikazan dokumentarni film Centra „Mindfulness u hrvatskoj policiji“.

Uz zainteresirane psihologe te spomenute predavače, sastanku je prisustvovala i pročelnica sekcije mr. spec. Iva Žegura, klin. psih., prof. Psiholozima te kliničkim psiholozima se prisustvovanje predavanju bodovalo prema propisima Hrvatske psihološke komore.

Stranica