Visoka policijska škola prvi put ugostila Vijeće studenata

Na sjednici je prisustvovalo tridesetak predstavnika studentskih zborova veleučilišta i visokih učilišta

Na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu u petak, 15. ožujka, održana je 48. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih učilišta u Republici Hrvatskoj. Prvi je to put da je sjednica održana na Policijskoj akademiji, kojoj ustrojstveno pripada Visoka policijska škola.

Voditelj i dekan Visoke policijske škole Krunoslav Borovec izrazio je dobrodošlicu i spremnost Visoke policijske škole na suradnju i otvorenost s ostalim visokim učilištima i veleučilištima. Goste je upoznao s radom Visoke policijske škole, koja je specifična jer je ustrojena unutar Ministarstva unutarnjih poslova. Istaknuo je važnost angažmana studenata u radu Visoke policijske škole, što na kraju doprinosi i većoj kvaliteti studija. Također je naveo kako Visoka policijska škola surađuje s drugim zemljama na području obrazovanja policijskih službenika.

Sjednicu, na kojoj se raspravljalo o aktivnostima radne skupine koja je zadužena za izradu prijedloga nacrta Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, otvorio je predsjednik Vijeća studenata Dominik Ivkošić. Na sjednici je bilo riječi i o financiranju studentskih zborova i projekata Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i o drugim aktualnim studentskim problemima.

Predsjednik Ivkošić najavio je 50. svečanu sjednicu Vijeća studenata, koja će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori 13. svibnja ove godine.

Na sjednici je prisustvovalo tridesetak predstavnika studentskih zborova veleučilišta i visokih učilišta. Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH koordinativno je tijelo studentskih predstavnika veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj koje raspravlja o pitanjima od zajedničkog interesa za sve studente veleučilišta i visokih škola, razvija zajedničke studentske programe i aktivnosti te štiti interese studenata veleučilišta i visokih škola.

Vijeće ima 38 članica i predstavlja više od 45 000 studenata iz sustava visokog obrazovanja. Osnovano je odlukom Vijeća veleučilišta i visokih škola RH, a konstituirano 20. rujna 2012. godine.

Stranica