Više od 200 policajaca trčalo "Holjevku" za Zakladu policijske solidarnosti

Slika topvijesti/2015/ozujak/Holjevka2015/IMG_2809_naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Holjevku, popularnu utrku „s pogledom na Zagreb“ u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza koja je održana u nedjelju 8. ožujka ove godine, obilježilo je sudjelovanje dvjestotinjak polaznika Policijske škole "Josip Jović" i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, policijskih službenika.
 
Organizator, Zagrebački atletski savez u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti, omogućio je i sudjelovanje u utrci pripadnicima policije, koji su bili i najbrojnija skupina od oko 700 prijavljenih sudionika, a postigli su i zapažene rezultate. Polaznici generacije Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015, kao i svi policijski službenici bili su izuzeti iz kotizacije s idejom da svaki prijavljeni kandidat za utrku simboličnim iznosom pridonese humanitarnoj noti ove utrke, i to uplatom dobrovoljnog priloga na račun Zaklade policijske solidarnosti.
 
Svi polaznici i polaznice koji su sudjelovali na utrci, koja je krenula s Bundeka, Avenijom Većeslava Holjevca do Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i nazad do Avenije Dubrovnik, a trčalo se dva kruga (ukupno 10 kilometara), bili su zadovoljni što im se pružila prilika sudjelovati u utrci u kojoj je rezultat, iako nimalo nevažan, bio u drugom planu. Bio je to i svojevrsni izazov i test izdržljivosti, prigoda za druženje s trkačima, ali i građanima Zagreba koji su promatrali utrku i iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju Bundekom.
 
Dan ranije, skupina polaznika programa obrazovanja dijelila je građanima na štandu na Cvjetnom trgu prigodni propagandni materijal o Zakladi policijske solidarnosti i utrci, a bili su prepoznatljivi po majicama sa natpisom utrke i Zaklade policijske solidarnosti. Za sudjelovanje policijskih službenika bile su predviđene i posebne kategorije i nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategoriji policijskih seniora i seniorki, te veterana i veteranki. Dvoje polaznika koji su stigli 200-ti i 400-ti na cilj dobili su i nagrade sponzora. Svaki sudionik utrke dobio je spomen medalju za sudjelovanje u utrci i priznanje te prigodne majice sa logom utrke i Zaklade policijske solidarnosti. Nagrade najboljima u policijskim kategorijama uručio je Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti. Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima u Ministarstvu unutarnjih poslova uručio je zahvalnice predstavnicima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Sportskog saveza grada Zagreba, Zagrebačkog atletskog saveza, Atletskih klubova Sljeme i Agram, te pokroviteljima utrke.


Stranica