VIDEO: Policijski službenik Hrvoje Marić pojedinačni i ekipni državni prvak u praktičnom streljaštvu

Natjecanje je održano na deset atraktivnih staza pucanja na kojima su natjecatelji prikazali svoju brzinu, taktičnost i preciznost te vještinu rukovanja pištoljem

Tijekom prošlog vikenda 29. i 30. kolovoza u Ceriću na novouređenom strelištu „Pavlovo Brdo“ održano je Otvoreno državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu Republike Hrvatske. Natjecanje je održano u organizaciji KPS "Strijelac" na kojem su se natjecali natjecatelji iz cijele Hrvatske, te iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Austrije koji su unatoč strogim mjerama prelaska granice došli na natjecanje.
 
Natjecanje je održano na deset atraktivnih staza pucanja na kojima su natjecatelji prikazali svoju brzinu, taktičnost i preciznost te vještinu rukovanja pištoljem u ovom atraktivnom i dinamičnom sportu.
 
Državni prvak Republike Hrvatske 2020. u diviziji "Production" pomoćnik je voditeljice Policijske škole „Josip Jović“ Hrvoje Marić. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Tomljanović član UPS "Pampas" Osijek, treće mjesto Josip Anić član PSC "Double Alpha" Zagreb.
 
Marić je bio i u sastavu pobjedničke ekipe KPS "Strijelac" Vinkovci te je time ostvario i naslov ekipnog prvaka države. Drugo mjesto zauzeli su strijelci UPS "Pampas" Osijek, a treće PSC "Double Alpha" Zagreb.


 
Novi državni prvak Hrvoje Marić je izjavio kako je postati državni prvak u bilo kojem sportu iznimna čast i zadovoljstvo, posebice kada znaš koliko je vremena, truda i odricanja uloženo u izgradnju tog rezultata i takvog uspjeha. 

- To je nešto što znamo samo mi i naši najbliži koji smo toj tituli težili, za nju se pripremali i na koncu ju osvojili. Zadovoljstvo je tim veće jer sam to uspio u ovom turbulentnom vremenu obilježenom COVID-19 epidemijom, posljedicama potresa u Zagrebu, kada Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ uspješno radi punim kapacitetom cijelo vrijeme, završavajući započeti nastavni proces i provodeći selekcijski postupak za nove kandidate poštujući sve preporučene epidemiološke mjere – rekao je Hrvoje Marić.
 
Naglasio je kako veliku zahvalnost duguje rukovoditeljima Policijske akademije koji su podržali njegove ideje oko organizacije i realizacije treninga i sudjelovanja na Državnom prvenstvu, te ih smatra vrlo bitnim dijelom svog uspjeha.

- Rukovanje i gađanje vatrenim oružjem smatram vrlo važnim ali ujedno i kompleksnim segmentom policijskog posla, koji zahtjeva sustavan, temeljit i predan rad koji je u Policijskoj školi „Josip Jović“  na zavidnoj razini, a na što sam posebno ponosan – zaključio je državni prvak.
 
 

Stranica