Veslačice MUP-a prvi put ove godine sudjelovat će na „Maratonu lađa“

Slika /02_vijesti/2024/ožujak/maraton01.jpg

Izvrsna je to promocija bavljenja tjelesnom aktivnošću te promocija policijskog zanimanja

Ove godine po prvi puta od početka održavanja tradicionalnog i kulturološkog natjecanja u veslanju, popularno poznatom „Maraton lađa“ sudjelovat će i ženska ekipa Ministarstva unutarnjih poslova.

Na inicijativu Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Službe za policijski trening, oformljena je ženska ekipa veslačica koja će nastupiti u kolovozu na ženskoj utrci „Maratona lađa“.

Zahvaljujući Ravnateljstvu policije koje je prepoznalo i podržalo ovu inicijativu, krenulo se je u realizaciju cijelog projekta.

Kao prvi korak, ostvaren je kontakt s Udrugom lađara Neretve, te je održan radni sastanak u Metkoviću gdje su u ime Udruge lađara bili nazočni predsjednik, Luka Oršulić te Ante Šprlje, predsjednik Nadzorno-stegovnog odbora Udruge lađara.

Ispred Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik sastanku su prisustvovali voditelj Službe za policijski trening Mario Culej  te policijski službenik za provedbu policijskog treninga  dr. sc. Ivica Biletić.

Predsjednik Oršulić je s oduševljenjem prihvatio ideju o nastupu ženske ekipe i istaknuo je kako je svake godine sve veći broj prijavljenih ekipa i naglasio da je to izvrsna promocija bavljenja tjelesnom aktivnošću te promocija u smislu uključivanja policijskih službenika u sustav natjecanja a pogotovo promocija policijskog zanimanja.

U cilju što veće popularizacije same utrke, predloženo nam je da uključimo i prenesemo inicijativu na zemlje s kojima Ministarstvo ima međunarodnu suradnju, kako bi se uključili u sudjelovanje na utrci.
Udruga će pružiti svu potrebnu pomoć u uključivanje ekipe MUP-a u proces natjecanja.

U znak potpore inicijativi, Udruga lađara je poklonila autohtonu, neretvansku lađu Ministarstvu na trajno korištenje kako bi je mogli koristiti za treninge i nastup na samom natjecanju.
Uz lađu, poklonjena su i dva originalna vesla te monografija „25 godina maratona lađa“.

Stranica