Veleučilište organiziralo studentsku praksu (hospitaciju) za inspektorske pripravnike iz Njemačke

Slika /02_vijesti/2024/07_Srpanj/Inspektorski pripravnici/Polizei_nrw_logo 750px.jpg

Odvijanje stručne prakse (hospitacije) njemačkih studenata u hrvatskim jedinicama policije pokazuje mogućnost razmjene stručnih znanja i najboljih iskustava o praktičnom postupanju

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ organiziralo je u hrvatskim jedinicama policije studentsku praksu (hospitaciju) za dva inspektorska pripravnika iz Policijske uprave u Geisenkirchenu (Polizeipräsidium Geisenkirchen), pokrajina Rajna-Vestfalija, Njemačka, gdje se provodi visoko policijsko obrazovanje u obliku dualnog studija prvostupnika, u razdoblju od 24.06.2024. do 05.07.2024. godine. 

Stručna praksa obavljena je u sljedećim ustrojstvenim jedinicama: Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti, Policijskoj upravi zagrebačkoj i Policijskoj upravi istarskoj. Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ prikazano je ustrojstvo hrvatske policije, organizacijska struktura Policijske akademije, povijest Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, modeli visokog obrazovanja, kao i razvoj kriminalističkog istraživanja i stanje kriminaliteta u Republici Hrvatskoj. U Policijskoj upravi zagrebačkoj praksa je provedena u Službi za osiguranja, Jedinici specijalne i interventne policije Zagreb, Službi za očevide i kriminalističku tehniku i Službi kriminaliteta droga.

U Policijskoj upravi istarskoj stručna praksa provedena je u Sektoru kriminalističke policije, u Službi organiziranog kriminaliteta, u Operativno - komunikacijskom centru policije, u Sektoru za javni red i sigurnost, u Službi za očevide i kriminalističku tehniku, Kriminalističko - obavještajnoj službi, Uredu načelnika, u Službi za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću te u Policijskoj postaji Pula.  

Odvijanje stručne prakse (hospitacije) njemačkih studenata u hrvatskim jedinicama policije pokazuje mogućnost razmjene stručnih znanja i najboljih iskustava o praktičnom postupanju. Ovakvi oblici međunarodne suradnje nastavak su višegodišnjih kvalitetnih odnosa koji imaju pozitivne učinke na sve uključene strane. 

Stranica