Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti u projektu modela sustava digitalne zrelosti

Slika /02_vijesti/2024/ožujak/carnet web.jpg

Veleučilište je među izabranim visokim učilištima za sudjelovanje u projektu razvoja i pilotiranja modela digitalne zrelosti

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti u suradnji sa Službom za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju apliciralo je na projekt razvoja i pilotiranja modela sustava digitalne zrelosti, koji je u prosincu 2023. bio omogućen svim javnim visokim učilištima u RH.

Na prvoj uvodnoj radionici u sklopu projekta, 29. veljače u sjedištu CARNET-a sudjelovao je prodekan za stručni i sveučilišni studij dr. sc. Hrvoje Filipović, kao predstavnik uprave Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, a područja radionice uključivala su vođenje digitalne transformacije, digitalnu infrastrukturu i podršku, kibernetičku sigurnost, digitalne tehnologije u učenju i poučavanju, digitalne tehnologije u istraživanju i suradnji te umjetnu inteligenciju.

Naime, stručno povjerenstvo iz CARNET-a i Agencije za znanost i visoko obrazovanje odabralo je visoka učilišta koja posjeduju kapacitete za sudjelovanje u ovim aktivnostima u sklopu projekta razvoja i pilotiranja modela sustava digitalne zrelosti, a jedno od izabranih visokih učilišta je i Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti.

Na projekt razvoja i pilotiranja modela sustava digitalne zrelosti ispred Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti aplicirali su stručnjaci sljedećih profila:  predstavnik uprave Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, nastavnici s iskustvom primjene digitalnih tehnologija u procesu učenja i poučavanja te predstavnik Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju, IT stručnjak za primjenu digitalnih tehnologija u obrazovanju. Početak projekta je siječanj 2024., a predviđeno vrijeme trajanja je prosinac 2025. godine.

Aktivnosti uključuju provedbene edukativne radionice za radne skupine te stručni skup za pilot ustanove ovog projekta. Stručni skup planiran je tijekom 2025. godine, kada će se primarno kroz savjetovanje timova i zaključke radnih skupina definirati buduće vrednovanje i akreditacija svih veleučilišta u Hrvatskoj.

Treba napomenuti kako su se tijekom 2022. i 2023. godine značajno intenzivirale aktivnosti Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ i ustanove CARNET, u sklopu kojih je postignut značajan iskorak Policijske akademije kao jedine policijske obrazovne ustanove, s ciljem ulaganja u obrazovanje i učvršćivanja pozicije ravnopravnog partera svim obrazovnim institucijama i agencijama u RH. 
 

Stranica