Vanjsku granicu EU nadzirat će 25 novih kombi vozila

Slika topvijesti/2014/srpanj/kombi/vozilo_mala.jpg

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu danas su predani ključevi 25 kombi vozila Volkswagen Transporter (T5 2.0. TDI 4 MOTION, 140 KS/103 kW), koja će se koristiti u policijskim upravama na vanjskoj granici Europske unije. Ključeve 10 vozila s policijskim obilježjima i 15 vozila bez obilježja policijskim službenicima predao je pomoćnik načelnika Uprave za granicu Zoran Ničeno.  

Kombiji će značajno pridonijeti učinkovitijem obavljanju poslova nadzora državne granice u policijskim upravama uz granicu: Policijskoj upravi osječko-baranjskoj (2 vozila), vukovarsko-srijemskoj (5), brodsko-posavskoj (3), sisačko-moslavačkoj (2), karlovačkoj (1), ličko-senjskoj (2), zadarskoj (1), šibensko-kninskoj (1), splitsko-dalmatinskoj (3) i PU dubrovačko-neretvanskoj (3), te Mobilnoj jedinici za provedbu nadzora državne granice (1) i Prihvatnom centru za strance (1).    

Ova kombi vozila nabavljena su u sklopu projekta IPA 2010 „Nabava opreme za integralno upravljanje granicom“. Nabava je to u okviru grupe nabave br. 5 (Lot 5) „Tehnička oprema za bolju pokretljivost“ koja uključuje nabavu 115 vozila. Od travnja ove godine  80 ophodnih vozila Seat Altea već je na korištenju u policijskim upravama. Tijekom kolovoza očekuje se primopredaja preostalih 10 vozila za prijevoz službenih pasa Volkswagen Caddy Furgon. 

Vrijednost nabavljenih 115 vozila u grupi nabave Lot 5 ¨Tehnička oprema za bolju mobilnost¨ iznosi 2.841.325,00 eura. 



Stranica