Uz potporu Frontexa nabavljene dvije bespilotne letjelice

Dronove će koristiti Zapovjedništvo za intervencije u obukama budućih operatera bespilotnih letjelica

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u suradnji s Agencijom za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) osigurala je bespovratna sredstva za nabavu dvije bespilotne letjelice kratkog dometa DJI T300.

Letjelice su namijenjene posebnim inspekcijskim poslovima i traganjima te su opremljene širokokutnom kamerom i optičkim zoomom, kao i termalnom kamerom te laserskim daljinomjerom. U skladu s potrebama, dodijeljene su Zapovjedništvu za intervencije, koje će ih koristiti u obukama budućih operatera bespilotnih letjelica, kao i za potrebe operativnog rada.

Treba napomenuti kako je nabava bespilotnih letjelica dio šire strategije nabave opreme s ciljem podizanja kvalitete obrazovnih programa, koje Policijska akademija provodi zahvaljujući suradnji s Frontexom.

U sklopu te suradnje, Služba za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju ove je godine organizirala i provela 30 obuka za Frontexove stalne snage kategorije 1, za potrebe kojih je uz potporu Frontexa nabavljena oprema koja ostaje u trajnom vlasništvu Policijske akademije, odnosno MUP-u RH.

Pisane vijesti