Uz policijske počasti sahranjen policijski službenik Igor Katić

Slika FOTOGRAFIJE/2013/novalja_mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Danas, u 15 sati na mjesnom groblju u Smiljanu, Grad Gospić, uz policijske počasti sahranjen je policijski službenik Policijske postaje Novalja, Igor Katić, koji je u subotu 30. studenog na autocesti broj 1 kod tunela Krpani, prilikom putovanja na posao pomagao sudionicima prometne nesreće, kojom prilikom je i sam tragično stradao.

 Uz roditelje, članove obitelji, rodbinu pokojnog Igora Katića, pogrebu su ispred Ministarstva unutarnjih poslova nazočili Zvonimir Vnučec, zamjenik ravnatelja policije, Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, Darko Majstorović, načelnik OKCP, Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar sa suradnicima, te brojni Igorovi kolege i prijatelji. 

Okupljenima se u svoje i u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, obratio načelnik Policijske postaje Novalja Željko Prenđa kazavši:„Ima vijesti za koje znamo gdje smo bili kad smo ih čuli, pamtimo ih zauvijek. Tako će biti i s ovom viješću, s trenutkom kad su počele stizati loše, pa sve gore vijesti.

Šok, pa nevjerica, pa tuga u trenutku kada smo primili vijest o teškoj prometnoj nesreći nedaleko od ovoga mjesta na autocesti kod tunela Krpani u kojoj je naglo ugasnuo život našeg omiljenog, skromnog i marljivog službenika i kolege Igora. Kada se na jednom mjestu okupi ovoliko ljudi, jasno je svima da ih je okupio nesvakidašnji događaj. Život je izgubio policajac.

Život je izgubio samo zato jer je časno, pošteno i dosljedno obavljao svoj posao, baš onako kako to propisuje Zakon o policiji, kako to predviđa Etički kodeks policije i kako je prisegnuo. Posao policajca između ostaloga jest i zaštita života i imovine ljudi, što je naš Igor i u posljednjim trenucima svog života radio i u namjeri spašavanja života drugih ljudi, izgubio vlastiti život.“ 

Na kraju svog obraćanja, načelnik Prenđa je poručio: “Poštovana obitelji Katić, budite ponosni na svog heroja kao što smo i mi ponosni na njega. Uvažene policajke i policajci neka vam odanost i požrtvovnost kolege Igora bude uzor u svakodnevnom radu.

Dragi sugrađani, imajte povjerenja u policiju, poštujte ju i surađujte s njom u ostvarenju zajedničkog cilja, sigurnijeg i mirnijeg života.

Naš plavi anđele, s ponosom ćemo te se sjećati i posjećivati tvoj tihi dom.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Počivao u miru.“ 



Stranica