Uspješno završen projekt

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ svečano je obilježen završetak provedbe projekta „Domovinski rat - Josip Jović“

U srijedu, 19. lipnja na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" obilježen je završetak projekta „Domovinski rat - Josip Jović“, u kojem su sudjelovali Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“, Udruga „Tigar 90/91 Rakitje“, Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“, Zaklada „Biskup Josip Lang“ i Hrvatski  memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata“.

Projekt je proveden sukladno godišnjem planu i programu rada škole za školsku godinu 2023./2024. i Školskom kurikulumu školske godine 2023./2024. za učenike trećih razreda i polaznike Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka P19 u izvannastavnim aktivnostima.

Svečanost je započela intoniranjem himne Republike Hrvatske, te minutom šutnje za sve preminule djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na samom početku obratio se brigadni general Zdravko Andabak i podsjetio na riječi  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: „Vi trebate biti čuvari mirnog sna naših građana, čuvari blaga naših ljudi, ali i čuvari ustavnog i pravnog poretka Republike Hrvatske“, te poželio polaznicima i učenicima da svoje zadaće obavljaju časno i dostojanstveno.

Načelnik Policijske škole „Josip Jović“ Mario Bošnjak pozdravio je sve prisutne a polaznicima i učenicima je čestitao na uspješno završenom projektu.

Sve planirane aktivnosti u projektu „Domovinski rat - Josip Jović“ su uspješno provedene te su ostvareni primarni ciljevi. Polaznici i učenici su stekli znanja o  uzrocima i posljedicama Domovinskog rata, ulozi policije u Domovinskom ratu, od stručnjaka, povjesničara i samih sudionika toga vremena kako bi ojačali osjećaj pripadnosti i domoljublja.

Svečanost je završila zajedničkom fotografijom u prigodnim majicama koje su podijelili članovi predsjedništva Udruge „TIGAR 90/91“, Rakitje.

Pisane vijesti