Usavršavanje u poznavanju i primjeni borilačkih vještina

U Uslužnoj jedinici Valbandon, 7. lipnja 2021. godine započeo je seminar za policijske službenike koji obavljaju poslove stručnog usavršavanja u poznavanju i primjeni borilačkih športova i vještina

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, 7. lipnja 2021. godine, u UJ Valbandon, započeo je seminar za policijske službenike koji obavljaju poslove stručnog usavršavanja u poznavanju i primjeni borilačkih športova i vještina.
 
Ovoj edukaciji, koja se realizira temeljem Plana policijskog obrazovanja za 2021. godinu i tendenciji razvoja MUP-a u okolnostima pravovremene reakcije na novonastale situacije na terenu, prisustvuju policijski službenici koji obavljaju poslove stručnog usavršavanja u poznavanju i primjeni borilačkih športova i vještina iz svih PU uz asistenciju policijskih službenika – instruktora borilačkih vještina s Policijske akademije.
 
Seminar traje pet radnih dana, s ciljem da sudionici obnove do sada stečena znanja i vještine u području primjene borilačkih športova i vještina,   usvoje nova znanja i vještine u području primjene borilačkih športova i vještina, povećaju razinu motoričkih i funkcionalnih sposobnosti za primjenu policijskih ovlasti, usvoje i prenose metodike u obukama polaznika i budu upoznati s zakonskim odredbama u situacijskim primjenama sredstava prisile.
 
Provedba seminara se odvija uz primjenu svih epidemioloških mjera, naloženih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
 
Seminar je otvori voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju, prof. Ilija Jakić, koji je polaznicima zaželio uspješan i kvalitetan rad. Po završetku seminara, polaznicima će biti  prigodno uručena Uvjerenja od strane voditelja seminara, Marijana Jantolek - voditelja programa policijskog treninga na Policijskoj akademiji.

Pisane vijesti