Usavršavanje policijskih službenika za izradu foto-crteža

Od 11. do 14. svibnja 2021. u Valbandonu se održava seminar u organizaciji Uprave kriminalističke policije i Policijske akademije na temu izrade foto-crteža na kojemu sudjeluje sedam policijskih službenika iz četiri policijske uprave

U organizaciji Uprave kriminalističke policije i Policijske akademije dana 11. svibnja 2021. godine u Valbandonu, započeo je seminar na temu “Izrada portreta osobe pomoću računala”. Cilj seminara je stručno usavršavanje policijskih službenika obučenih za izradu foto-crteža. 

Usavršavanje ovih policijskih službenika bazirat će se na prezentaciji, usvajanju i primjeni novih tehnika i alata pri izradi portreta osoba, tehnikama rada na fotografijama, izradi kompozitnih portreta i metodama izrade elemenata lica. Jedan od elemenata usavršavanja temeljit će se i na analizi izrađenih portreta tijekom prijašnjih godina.
 
Seminar traje do 14. svibnja 2021. godine, a na njemu sudjeluje sedam policijskih službenika iz četiri Policijske uprave, dok im je predavač Hrvoje Mahalec, voditelj Službe kriminalističke tehnike Uprave kriminalističke policije.

Pisane vijesti