Uručeni ključevi novih vozila i motocikala

Slika topvijesti/rujan/degert_vozila.jpg

Danas je u Policijskoj akademiji šef Delegacije Europske komisije u RH, Vincent Degert, državnom tajniku MUP-a RH, Ivici Buconjiću uručio ključeve 121 vozila i 10 motocikala za graničnu policiju.

Danas je u Policijskoj akademiji šef Delegacije Europske komisije u RH, Vincent Degert, državnom tajniku MUP-a RH, Ivici Buconjiću uručio ključeve 121 vozila i 10 motocikala za graničnu policiju. Time se, kaže Buconjić, povećava njena mobilnost, a samim time i učinkovitost u obavljanju nadzora državne granice.

Državni tajnik ivica Buconjić rekao je kako MUP i na ovaj način pokazuje koliko ulaže u jačanje zajedničke europske sigurnosti i suradnje i u borbu protiv svih oblika kriminaliteta te se samim time potvrđuje kao jedan od najuspješnijih korisnika predpristupnih fondova Europske unije u RH.

Šef Delegacije Europske komisije u RH, Vincent Degert, uručujući ključeve državnom tajniku rekao je da ovo nije samo simboličan čin uručenja ključeva novih vozila i motocikala, već on znači i nastavak suradnje, kao i nastavak pregovora za poglavlje 24. Degert je još jednom naglasio kako suradnja neće stati jer, kaže on, hrvatskoj će se policiji dodijeliti još tehničke opreme u vrijednosti 3 milijuna eura., te dodao kako se ovim činom podiže sigurnost kako na hrvatskoj tako i na granici EU-e.

Vozila su hrvatskoj policiji dodijeljena u sklopu CARDS projekta 2004. - „Modernizacija nadzora državne granice“, kroz koji je nabavljena oprema za nadzor državne granice u iznosu od oko 8 milijuna eura, a što predstavlja nastavak dugogodišnje suradnje sa Europskom unijom u cilju dosizanja europskih standarda, odnosno jačanja učinkovitosti i efikasnosti hrvatske granične policije. Temeljem ovog projekta nabavljeni su uređaji za kontrolu dokumenata, termovizijski uređaji i vozila, a iduće će se godine uručiti i plovila.

Inače, MUP RH je, kao jedan od najvećih korisnika predpristupnih i pristupnih fondova EU, do sada realizirao i realizira 22 projekta vrijedna više od 42 milijuna eura.



Stranica