Uoči Svjetskog prvenstva 2022., Doha domaćin konferencije o sigurnosti

Slika topvijesti/2017/studeni/katar_mala.jpg

U glavnom gradu Države Katar, Dohi, 7. i 8. studenog, održava se Prva velika konferencija o sigurnosti u sklopu priprema za domaćinstvo i organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.  

U glavnom gradu Države Katar, Dohi, 7. i 8. studenog, održava se Prva velika konferencija o sigurnosti u sklopu priprema za domaćinstvo i organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

Kao posebni izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića u radu konferencije sudjeluje načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec.

Konferencija se podržava pod pokroviteljstvom Interpolovog projekta Stadion i katarskog Vrhovnog povjerenstva za isporuku i ostavštinu, a u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Države Katar.

U projektu Stadion sudjeluje oko 350 predstavnika tijela za provedbu zakona, akademija i privatnog sektora iz više od 65 zemalja i međunarodnih organizacija koji  nastoje izgraditi globalnu mrežu ekspertiza o sigurnosti u sportu.

Zbog mogućih kriminalnih aktivnosti, od nereda i nasilja do cyber napada i terorizma, skup međunarodnih stručnjaka nastoji unaprijediti policijski rad i razmijeniti iskustva i najbolje prakse za zemlje domaćine velikih sportskih i drugih javnih događaja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je predsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Države Katar Šeik Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani, glavni tajnik katarskog Vrhovnog povjerenstva za isporuku i ostavštinu Hassan Al Thawadi i glavni tajnik INTERPOL-a Jürgen Stock.

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec je održao bilateralni sastanak s generalnim direktorom za javnu sigurnost Države Katar general bojnikom Saad Bin Jassim Al Khulafijem. Razgovarali su o važnosti međunarodne policijske suradnje i pripremama koje Država Katar poduzima za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva  2022. godine, s posebnim naglaskom na aspekte sigurnosti.



Stranica