Udruga srednjoškolaca posjetila Policijsku akademiju

Slika topvijesti/2015/studeni/srednjoskolci_pa.jpg

Foto: MUP 

Predstavnici Udruge srednjoškolaca, učenici i učenice od 1. do 4. razreda srednjih škola iz Županje, Slunja, Splita, Zaboka, Rijeke i Zagreba posjetili su danas Policijsku akademiju.

Posjet je inicirao Ivan Trlin, srednjoškolac, učenik 1. razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba. Ivan dolazi iz policijske obitelji pa je kao volonter udruge predložio ovaj posjet, što je Upravni odbor udruge srednjoškolaca i prihvatio. Srednjoškolci su se jučer tri sata družili sa budućim policajcima i policajkama, a dobrodošlicu im je poželio Marjan Žuljević, voditelj Policijske škole Josipa Jovića.

Nikša Jelovčić, voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost upoznao ih je sa selekcijskim postupkom odabira kandidata za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka. Obišli su i izložbu „Vukovar u tiskanim medijima „1991.-1996“ autorice Alenke Mirković, posjetili srednjoškolsku knjižnicu te kroz druženje s polaznicima poslušali njihova iskustva tijekom školovanja za poziv policajca.

Naposljetku, prisustvali su i praktičnoj nastavi iz policijskih ovlasti koju je sa polaznicima izvodio nastavnik stručnih predmeta Policijske ovlasti Davor Kalem, tijekom koje im je demonstrirana obrana od napada i uhićenje naoružane i opasne osobe. Uz to, prezentirana im je i policijska oprema i naoružanje te su odgledali testove fizičke spremnosti, koje budući kandidati moraju savladati.



Stranica