Učenje i izvršavanje obveza nagrađeno izravnim upisima na studije

Slika topvijesti/2015/rujan/PA_nova_sk_godina/naslov.jpg

Odličan uspjeh i prosjek ocjena svih predmeta i završnog rada s 5,00 za šestero polaznika i polaznica Programa prekvalifikacije srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka, koji su u međuvremenu postali i policijski službenici, vrednovan je izravnim upisom na I. godinu redovnog preddiplomskog studija kriminalistike kojeg će u studijskoj godini 2015./2016. pohađati na Visokoj policijskoj školi u Policijskoj akademiji u Zagrebu.  

Foto: Ilustracija
 
Odličan uspjeh i prosjek ocjena svih predmeta i završnog rada s 5,00 za šestero polaznika i polaznica Programa prekvalifikacije srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka, koji su u međuvremenu postali i policijski službenici, vrednovan je izravnim upisom na I. godinu redovnog preddiplomskog studija kriminalistike kojeg će u studijskoj godini 2015./2016. pohađati na Visokoj policijskoj školi u Policijskoj akademiji u Zagrebu.
 
Za svoj trud u učenju i izvršavanju svih obveza, te uz suglasnost pretpostavljenih rukovoditelja, a temeljem članka 38 stavka 2. Pravilnika o policijskom obrazovanju, na I. godinu redovnog preddiplomskog studija kriminalistike iz generacije P-9; 2013/2014. upisani su Marina Pajić i Jasenka Ribarić iz Policijske uprave Zagrebačke, Ivan Valiđić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Luka Žuljević iz Uprave kriminalističke policije, Marijana Dželalija iz Policijske uprave šibensko-kninske i Suzana Iličić iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.
 
"Kad sam kretala na školovanje željela sam postići što bolji rezultat, jer izabrala sam policijski poziv i bila sam motivirana za uspjeh, a kad još saznate da ukoliko postignete najbolji rezultat imate priliku steći pravo na izravan upis, to je prilika koja Vam se danas rijetko pruža. Trudila sam se od prvog do zadnjeg dana i taj trud mi se isplatio. I kad još k tome na svečanoj prisegi dobijete nagradu osobno od ministra i budete među najboljima, to je poseban osjećaj. Činjenica da mi je omogućen izravan studij motivira me da i na studiju budem što bolja i nadam se da ću to i ostvariti", rekla nam je Suzana Iličić. Njezina kolegica Jasenka Ribarić također nije željela propustiti pruženu priliku. "Kad sam se upisala u Program prekvalifikacije imala sam motiv biti što bolja. I to mi je bio glavni motiv, a kad se još pružila prilika izravnog upisa na studij, to je dodatni motiv da postignem još bolji uspjeh", rekla nam je Jasenka Ribarić.
 
Marina Pajić također je bila motivirana postići što bolji uspjeh dolaskom u Policijsku školu Josipa Jovića. "Trudiš se biti što bolji, jer je kvalitetno obrazovanje nužno i za stručno obavljanje posla. A kad posao radiš kvalitetno i stručno, to doprinosi tome da si više cijenjen. Smatram da je znanje danas vrlo bitno i kad mi se već pružila prilika za izravan studij, nastojat ću biti što bolja i na studiju", rekla nam je Marina Pajić.
 
Još troje policijskih službenika i jednoj policijskoj službenici, koji su preddiplomski studij Visoke policijske škole završili s prosjekom ocjena svih predmeta i završnog rada najmanje 4,00, omogućen je temeljem članka 38. stavak 3. Pravilnika o policijskom obrazovanju izravan upis u I. godinu specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike. Studij će na Visokoj policijskoj školi pohađati Krešimir Filipić iz Policijske uprave Zagrebačke koji je postigao prosjek 4,80, Goran Žulj iz Policijske uprave osječko-baranjske koji je postigao uspjeh 4,14, Igor Turković iz Policijske uprave Varaždinske koji je postigao uspjeh 4,08 i Paulina Herceg iz Policijske uprave Varaždinske s prosjekom ocjena 4,06.
 
Uz iskrene čestitke na postignutim rezultatima u obrazovanju, upisanima želimo uspješno studiranje i policijsku karijeru.


Stranica