Učenik Policijske škole Mihovil Cindrić osvojio odličja na Svjetskom prvenstvu u raftingu

Mihovil je s članovima svoga tima osvojio prva mjesta u disciplinama „sprint“ i „spust“, te  druga mjesta u disciplinama i „H2H“ i „slalom“

Svjetsko prvenstvo u raftingu „World Championship Banja Luka – Foča 2022“ održavalo se u Banjoj Luci i u Foči od 23. svibnja do 2. lipnja. U različitim kategorijama natjecao se 61 rafting tim iz 22 države, veslajući brzacima Vrbasa i Tare.  
Učenik 3. b razreda Policijske škole „Josip Jović“, Mihovil Cindrić, član je hrvatske rafting reprezentacije u kategoriji do 19 godina. Mihovil je s članovima svoga tima Tinom Vukušićem, Davidom Živčićem i Mislavom Obrovcem osvojio prva mjesta u disciplinama „sprint“ i „spust“, te  druga mjesta u disciplinama i „H2H“ (head to head) i „slalom“.

Članom Rafting kluba „Rastočki mlinari“ postao je sa 14 godina, kada se prijavio na natječaj kluba koji je primao nove članove. Od toga trenutka redovito trenira i niže uspjehe na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi. Mihovil ovaj sport smatra dijelom svoga života kojem posvećuje svaki slobodan trenutak, a članove posade s kojima vesla smatra svojom malom obitelji s kojom mora funkcionirati savršeno kako bi postigli dobar rezultat. Ulazak u hrvatsku reprezentaciju omogućila im je titula najboljeg rafting tima u Hrvatskoj, a uspjesi koje su postigli daju im motivaciju za još intenzivnije treninge.

Najdraža disciplina mu je „slalom“ koja je tehnički najzahtjevnija i  donosi 30 posto ukupnog zbroja bodova. Zahtjeva visoku tehničku pripremljenost, koordiniranost i timski rad za precizan prolazak zadanih točaka velikom brzinom.

Srednju policijsku školu odlučio je upisati zbog toga što je kao timski igrač u sportu spoznao važnost timskoga rada, pružanja međusobne pomoći i potpore, a kako je oduvijek bio okružen ljudima prepoznao je u policijskom pozivu mogućnost da pomaže još većem broju ljudi, osobito kojima je pomoć potrebna.

Stranica