Učenici trećih razreda posjetili Hrvatski sabor

Posjet učenika trećih razreda Policijske škole "Josip Jović" Hrvatskome saboru

U pratnji Maria Bošnjaka, načelnika Policijske škole Josip Jović učenici 3.c, 3.d i 3.e razreda posjetili su zgradu Hrvatskoga sabora.
 
Kroz prostor zgrade, male i velike dvorane, hodnike ukrašene umjetninama i bistama, ali i kroz političku prošlost i sadašnjost Saborovanja učenike i pratnju iz Policijske škole Josip Jović proveo je na vrlo zanimljiv način Dario Kovačić iz Službe za građane Hrvatskoga Sabora.
 
Učenici su imali priliku čuti zanimljivosti o činjenicama iz povijesti Sabora, upoznati se s ulogom Sabora u borbi hrvatskoga naroda za stvaranje samostalne države i  očuvanje hrvatskoga jezika, ustrojstvom državne vlasti, podatcima koji se odnose na način rada Sabora, postupkom donošenja zakona i drugih akata Sabora, te s ulogom i funkcioniranjem Sabora kao nacionalnog parlamenta države članice EU. Najzanimljiviji dio učenicima je bio posjet galeriji tijekom sjednice kada ih je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora kratko pozdravio.
 
Posjetom Hrvatskom saboru učenici trećih razreda ponovili su i učvrstili znanja iz modula Temeljna ljudska prava, integritet i komunikacija.
 


Stranica