Učenici trećih razreda na Eurotribini u Kući Europe

Za učenike je neprocjenjivo iskustvo bila prilika čuti i vidjeti zastupnike u Europskom parlamentu kako raspravljaju i sučeljavaju različite stavove i mišljenja

Učenici trećih razreda Policijske škole „Josip Jović“ u pratnji Roberte Mijalić Krešić, nastavnice i voditeljice programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“ sudjelovali su 26.listopada 2022. na Eurotribini: Proširenje Europske unije - izazov i potreba održane u Kući Europe u Zagrebu, a u organizaciji Ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj. 
 
Panel je održan kao tek jedan u nizu predviđenih aktivnosti EPAS (European Parlament Ambassador School) programa, čiji je Policijska škola „Josip Jović“ član od ove školske godine, a projekt je uvršten u Školski kurikulum uz predviđene ishode učenja: osposobljavanje učenika za dodatne društveno-humanističke kompetencije iz europskog građanstva koje nisu pokrivene redovnim nastavnim procesima,  razvijanje logičkog i kritičkog razmišljanja te upoznavanje s EU institucijama i europskim politikama.
  
O novoj strategiji i promjenama koje u pristupnom procesu predlaže Europski parlament, utjecaju geopolitičke situacije na politiku proširenja te kriterijima za pristup raspravljali su zastupnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu g. Tonino Picula i g. Tomislav Sokol, gđa. Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova RH te gđa. Senada Šelo Šabić, predstavnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose.
Učenici su s pozornošću pratili raspravu sudionika i naveli kako im je ovo neprocjenjivo iskustvo i prilika čuti i vidjeti zastupnike u Europskom parlamentu kako raspravljaju i sučeljavaju različite stavove i mišljenja. Na panelu su bili prisutni i učenici drugih srednjih škola s područja Grada Zagreba koje imaju status Škola ambasadora Europskog parlamenta te su se učenici imali priliku upoznati i razmijeniti mišljenja o programu u kojem sudjeluju.

Stranica