Učenici Policijske škole obilježili Međunarodni dan tolerancije

3.a i 3.b u kuhinji različitosti

Učenici Policijske škole „Josip Jović“ prigodnom su radionicom obilježili Međunarodni dan tolerancije. Taj dan se obilježava od 1996. godine kada je 16. studenog Opća skupština Ujedinjenih naroda pozvala svoje članice na obilježavanje dana poštovanja i uvažavanja različitosti u svjetskim kulturama.

Tolerancija je ne samo moralna dužnost, već i pravna obaveza za pojedinca, društvene skupine i države, podrazumijeva i uvažavanje raznih oblika izražavanja neovisno o političkom ili vjerskom uvjerenju, dobnim, rasnim ili spolnim razlikama.

Obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije ukazuje se i na postojanje međunarodnih dokumenata iz područja ljudskih prava, o čemu učenici trenutno uče na modulu Osnove policijskog posla i organizacija. Suzbijanje netolerancije se, između ostalog, postiže edukacijom i razvojem osobne svjesnosti.

Izradom plakata o raznim vrstama hrane sa svih kontinenata koje su prihvaćene na našim prostorima, učenici su sloganom Prihvatili smo različite kuhinje, prihvatimo i različite ljude pokazali da razumiju i promiču poštivanje drugih i drugačijih.

Pisane vijesti