Učenici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali na EYE Varaždin

European Youth Event (EYE) održava se svake dvije godine u Starsbourgu, a 25. i 26. studenog 2022. održan je u Varaždinu te su na njemu po prvi puta sudjelovale učenice i učenici Policijske škole Josip Jović

European Youth Event (EYE) koji se održava svake dvije godine u Starsbourgu, održan je 25. i 26. studenog 2022. godine u Varaždinu te su na njemu po prvi puta sudjelovale učenice i učenici Policijske škole Josip Jović zajedno s drugim EPAS školama (European Parlament Ambassador Schools). Jedinstvena je to prilika za mlade od 15 do 30 godina da komuniciraju, uče, inspiriraju jedni druge i razmjenjuju svoja mišljenja sa stručnjacima, aktivistima i influencerima. Moto ovogodišnjeg susreta je 0BORDERS-100%LOVE, a prijavljeno je oko 600 sudionika iz 19 zemalja Europske unije, ali i iz Afrike i Azije.
Sadržaji su bili podijeljeni u mnoštvo aktivnosti kroz tri područja: COOLTURA je bila usmjerena na kulturu i umjetnost mladih, radionice pokreta i plesa i koncerte, TA POLITIKA obuhvaćala je aktivnosti neformalnog obrazovanja mladih za mlade, interaktivne aktivnosti together.eu, panel rasprave, sesije pitanja i odgovora i otvoreni mikrofon dok je HENGANJE obuhvatilo zabavne i chill aktivnosti koji su uravnotežile dinamičan radni dan mladih sudionika uključujući sport, gaming, cillax zonu i aktivnosti na otvorenom.
Sudionicima se na početku aktivnosti obratila gđa Roberta Metsola, predsjednica Europskog parlamenta, a na panelima su sudjelovali zastupnici u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske, Pučka pravobraniteljica, predstavnici lokalnih vlasti grada Varaždina, UN-ov delegat za mlade, predstavnici mreža mladih iz raznih zemalja te ostali stručnjaci.
Učenice Emina Hamulić, Anamarija Frančić, Iva Lucić, Tea Pajić, Ana Blažona i Lana Čudina te učenici Fran Blažek, Arijan Suljanović, Lovre Ružičanin, Lovro Banić, Božo Vrkić, Ivica Škeva, Leonardo Majstorović, Luka Milošević, Duje Jelavić i Antonio Đuzel u pratnji pedagoginje Lidije Werhas i voditeljice EPAS programa Roberte Mijalić Krešić proveli su dva izuzetno zanimljiva i korisna dana u Varaždinu, razmijenili iskustva i znanja sa svojim vršnjacima i naučili o europskim vrijednostima, demokraciji i načinima kako se više, bolje i kvalitetnije angažirati u uključivanje u procese donošenja odluka.

Stranica