Učenici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali na 32. Zagrebačkom maratonu

Aktivno bavljenje sportom i postizanje visoke razine tjelesne spremnosti značajan su dio obuke za zanimanje policajac/policajka

U nedjelju, 13. listopada 2024. u Zagrebu je održan 32. Zagrebački maraton, atletska cestovna utrka u kojoj su sudjelovali i učenici Policijske škole „Josip Jović“. 
 
Natjecatelji su mogli nastupiti u tri trkačke kategorije: maraton od 42 km, polumaraton od 21 km i „Garmin utrka na 10 km“.      
 
Maraton utrka vodila se kao službeno Prvenstvo Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, a „Garmin utrka - 10 km“ u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Posebna kategorija natjecatelja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u ovoj utrci vodila se za pripadnike MUP-a RH.
 
Već tradicionalno na 32. Zagrebačkom maratonu sudjelovali su učenici Policijske škole „Josip Jović“ u pratnji policijskih službenika za nadzor rada obrazovne skupine. 
 
Na utrci „Garmin Utrka - 10 km“ sudjelovale su učenice Paola Bakmaz (3A) i Lucija Rajić (3A) te učenici Ivan Salaj (3D), Petar Mihaljević (3D) i Marko Kostelac (3D). 
 
Paola Bakmaz u ukupnom je poretku u kategoriji MUP RH - žene postigla treće najbolje vrijeme i osvojila brončanu medalju.
 
U polumaratonu, utrci na 21 km, sudjelovala je učenica Karla Šiljeg (4E) i učenik Dario Slavka (3A).
 
U utrci na 42 km nastupio je učenik Ante Jurković (4B) čime je postao prvi učenik Policijske škole „Josip Jović“ koji je nastupio u maratonu.
 
Učenice i učenici postigli su odlične rezultate čime su nastavili tradiciju sudjelovanja učenika i polaznika Policijske škole „Josip Jović“ u ovoj sportskoj manifestaciji potvrđujući značaj aktivnog bavljenja sportom i tjelesne spremnosti za svoje buduće zanimanje. 
 
Čestitamo i zahvaljujemo svim učenicama i učenicima na sudjelovanju u utrkama i na doprinosu u organizaciji 32. Zagrebačkog maratona.


Pisane vijesti