Učenici Policijske škole „Josip Jović“ posjetili Hrvatski sabor

Učenici trećih razreda obišli Hrvatski sabor i uživo vidjeli rad zakonodavne vlasti

Učenici trećih razreda u pratnji svojih razrednica 1. veljače 2024. posjetili su Hrvatski sabor u sklopu nastave modula Temeljna ljudska prava, integritet i komunikacija.

Prilika je to bila da čuju informacije o povijesti rada Sabora, ali i ponove činjenice o ulozi i značaju tijela zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj koje su naučili tijekom nastave.

Obilazak uz stručno vodstvo započeo je uz repliku Baščanske ploče i Novinarsku sobu Marije Jurić Zagorke, a nastavio se na glavnom stepeništu gdje su se učenici fotografirali. Tijekom posjeta čulo se mnogo zanimljivih detalja o hrvatskim velikanima iz XIX. I XX. stoljeća čije su biste izložene u predvorju Sabornice, nakon čega su učenici kratko bili na galeriji Sabornice i prisustvovali sjednici tijekom čega im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaželio dobrodošlicu u Hrvatski sabor.

U dvorani Josipa Šokčevića, nekadašnjem Županijskom domu, učenici su i sami sjeli u klupe te imali priliku vodiču postaviti pitanja.

Tomislav Krešić, učenik 3.b kaže da je tijekom posjeta najvišoj instituciji u državi naučio puno uz stručnog vodiča, koji je bio jako pristupačan i zanimljiv, te proveo učenike kroz glavne dijelove Sabora i rekao ponešto o svakom. Naveo je da je on osobno imao drugačiju sliku Sabora, ali je ugodno iznenađen unutrašnjim izgledom Sabora. Posjet je bio jako zanimljiv i jedinstven, jer je to prilika koja se rijetko pruža.

Laure Delija, učenica 3.a  kaže da je ovaj posjet bio prilika vidjeti kako izgleda Hrvatski sabor koji joj se čini drugačijim od onoga što ima priliku vidjeti preko televizijskog ekrana, ali i da ima želju ponoviti posjet jer je sat vremena bilo prekratko za sve što se može vidjeti i čuti.

Pisane vijesti