Učenici obilježili Dan Europe

Domaćin i organizator zajedničkog obilježavanja za šest zagrebačkih EPAS škola bila je VII. gimnazija

Dan Europe, 9. svibnja, učenice i učenici Policijske škole "Josip Jović" uključeni u program EPAS (Škola ambasador Europskog parlamenta) obilježili su zajedničkim druženjem sa svojim prijateljima, junior ambasadorima iz ostalih zagrebačkih škola i to II gimnazije, VII. gimnazije, Islamske gimnazije, Gornjogradske gimnazije i Gimnazije Sesvete.

Domaćin i organizator zajedničkog obilježavanja za šest zagrebačkih EPAS škola bila je VII. gimnazija čiji su učenici sa svojim mentoricama pripremili sedam zanimljivih igara tijekom kojih su učenici sakupljali zvjezdice. Junior ambasadori bili su u pratnji svojih mentorica koje je ugostila ravnateljica VII. gimnazije.

Tijekom sportskih aktivnosti svirao je školski bend VII. gimnazije, a nakon završetka učenici su se uputili na Europski trg i sudjelovali na centralnoj proslavi Dana Europe. Tom prilikom su sudjelovali i na radionici izrade grafita te dobili izrađen grafit svojega imena kao uspomenu.

Na obilježavanju je naglasak stavljen na nadolazeće izbore za Europski parlament na kojima će neki od učenica i učenika po prvi puta imati priliku iskoristiti svoje biračko pravo.

Ivan Ćerlek iz 3.d kaže da mu je u VII. gimnaziji bilo zabavno jer su sudjelovali u raznim igrama tijekom kojih su se zabavljali i upoznali učenike ostalih škola. Na Europskom trgu najzabavniji dio je bio crtanje grafita te se nada kako će i slijedeće godine imati priliku sudjelovati jer mu je ovo lijepo i vrlo ugodno iskustvo.

Emili Horvat iz 3.e kaže da je cjelodnevni program bio izvrstan i da je organizacija bila baš europska te da smo se svi odlično zabavili i da bi voljeli ponoviti druženje s ostalim epasovcima.

Kasnije istog dana bili smo i na Europskom trgu te smo sudjelovali u programu.

Stranica