Učenici četvrtih razreda ostvarili uspjeh na natječaju Europske unije

Slika /02_vijesti/2023/11 mjesec/IMG-20231120-WA0002.jpg

Učenici su sudjelovali na natječaju Authority for European Political Parties and European Political Foundations

Učenici četvrtih razreda Policijske škole „Josip Jović“ i junior ambasadori Škole ambasadora Europskog parlamenta Iva Lucić, Nika Inkret, Elena Šanjek i Mihael Krunić sudjelovali su kao skupina učenika na natječaju Authority for European Political Parties and European Political Foundations, tijela za europske političke stranke i europske političke zaklade Europske unije koji je bio namijenjen učenicima viših razreda srednjih škola na području Europske unije.

Institucija je to koja blisko surađuje s drugim institucijama i tijelima EU-a u svim područjima svojega djelovanja, posebice s Europskim parlamentom, kao i s nadležnim nacionalnim tijelima.

U natječaju su mogli sudjelovati školski razredi iz škola diljem Europske unije čiji učenici imaju barem 16 godina. Razredi su se međusobno natjecali pod vodstvom barem jednog nastavnika po razredu na temu „Demokracija kao sastavni dio EU-a“ unutar koje su učenici pisali esej navodeći na koji način demokracija u EU-u utječe na živote građana, kako demokraciju u EU-u učiniti što življom, a glasove građana što prisutnijima.

Naši su učenici na natječaj poslali zajednički esej naziva „Demokracija je sastavni dio DNK-a Europske unije u svakodnevnom životu građana“ koji je izabran u top 15 radova natječaja na nivou Europske unije.

Velik je to uspjeh naših učenica i učenika osobito uzimajući u obzir činjenicu da je na ovakvom natjecanju Policijska škola „Josip Jović“ sudjelovala prvi put. Učenicima su mentorice u izradi eseja bile nastavnica stručnih predmeta Roberta Mijalić Krešić i profesorica hrvatskog jezika Željka Župan Vuksan.
 

Pisane vijesti