Učenici 3. razreda Policijske škole posjetili Hrvatski Sabor

Slika /02_vijesti/2022/10 mjesec/EUROTRIBINA/4CC18399-9F72-426C-AF05-3C1843CCEB71.IMG_20221019_103241 (003).jpg

Posjet Hrvatskom Saboru uz stručno vodstvo planiran je školskim kurikulumom za 2022. /2023. godinu s ciljem da učenici steknu temeljna znanja o Hrvatskom Saboru  

Učenici 3. razreda Srednje Policijske škole prošloga su tjedna posjetili Hrvatski sabor u pratnji razrednika.
 
Posjet Hrvatskom Saboru uz stručno vodstvo planiran je školskim kurikulumom za 2022. /2023. godinu s ciljem da učenici steknu temeljna znanja o Hrvatskom Saboru, upoznaju se s osnovnim činjenicama iz povijesti Sabora i saborske zgrade te s funkcijom Sabora kao nacionalnog parlamenta države članice EU. 
 
Ovom su aktivnošću obuhvaćene i međupredmetne teme poput samostalnog upravljanja prikupljenim informacijama, kritičkog razmišljanja i vrednovanja ideja, razvijanja osobnih potencijala i socijalne uloge, suradničkog učenja te analiziranja ustroja vlasti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.
 
Tijekom posjeta uz stručno vodstvo profesora povijesti Daria Kovačevića osim povijesnih činjenica učenici su se upoznali s funkcijom i organizacijom rada u Hrvatskom saboru. 
Za učenice Martinu Šarić i Ninu Pavić posjet Hrvatskom saboru ostavio je snažan dojam, osobito kada ih je prilikom dolaska u sabornicu u kojoj se održavala sjednica, pozdravio predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Jandroković. 
 
„Poseban je doživljaj osobno se nalaziti u toj zgradi punoj tragova iz povijesti koja odiše posebnom energijom. To je osjećaj koji se ne može niti zamisliti gledajući te prizore putem televizijskih ekrana.“ istakao je učenih Tomislav Ernješ. 

Stranica